Webinar Hoog Gebouw(d)

Datum & tijd: tot Plaats in agenda

Locatie: Digitaal

De provincie Utrecht is een van de snelst groeiende provincies van Nederland en de behoefte aan woningen blijft de komende jaren toenemen. We staan hierbij samen met onze gemeenten voor een flinke uitdaging om voldoende woningen te realiseren. Gestapeld of hoger bouwen kan een bijdrage leveren aan het oplossen van het woningtekort. Maar hoe zorgen we dat hoogbouw aantrekkelijk is om in te wonen en te leven, welke locaties zijn geschikt en hoe betrekken we de omgeving bij ontwikkeling van hoogbouw? Op 28 januari 2021 organiseert de provincie Utrecht, in samenwerking met architectuurcentrum AORTA, een webinar over de kansen en dilemma's bij hoger bouwen in een stedelijke omgeving.

Met wie?

Het gesprek wordt tijdens het webinar gevoerd aan de hand van twee presentaties:

• Astrid Janssen, wethouder gemeente Amersfoort, over de Hoogbouwvisie Amersfoort, met onder meer aandacht voor het organiseren van draagvlak in de gemeente.
  • Robert Winkel, Mei architects and planners/Nice Developers, deelt zijn ervaringen met het combineren van kansen aan de hand van het Rotterdamse prijswinnende project SAWA. Hoe maak je een levendig, groen, betaalbaar en duurzaam gebouw waar 'iedereen' in wil wonen en dat echt onderdeel van de wijk wordt?

In september krijgt dit webinar een vervolg in de bestuurlijke 'Topmeeting Hoog Gebouw(d)', waarin gedeputeerde Rob van Muilekom verder in gesprek gaat met de wethouders wonen en/of leefbaarheid van de Utrechtse gemeenten en met bestuurders van verschillende marktpartijen en woningcorporaties. Vragen en discussiepunten die in het webinar op 28 januari ter sprake komen, vormen mede de input voor de voorbereiding van de Topmeeting in september.

Voor wie?

Het webinar richt zich op professionals met een rol in de inrichting van de openbare ruimte: bestuurders en medewerkers van provincie en gemeenten, maar ook marktpartijen, corporaties, adviesbureaus, etc.

Aanmelden

Meer informatie en een aanmeldformulier staan in de uitnodiging. Deelnemers ontvangen uiterlijk op woensdag 27 januari 2021 de link van de bijeenkomst en eventuele aanvullende praktische informatie.