10.000 bomen uitgedeeld voor vergroening van provincie Utrecht

Honderden inwoners van de provincie Utrecht kwamen recentelijk naar één van de ‘bomen-drive-thru’s’ om hun gratis inheemse boompjes op te halen. Enthousiaste vrijwilligers hielpen ze daarbij, natuurlijk op een coronaveilige manier. De provincie heeft deze bomenuitdeelactie financieel mogelijk gemaakt. 

Boompjes

Tienduizend jonge boompjes, zoals haagbeuk, gele kornoelje en meidoorn, vonden een nieuwe eigenaar. De nieuwe eigenaren geven de bomen een mooie groeiplek in een voor- of achtertuin, in een buurtuin, op een schoolplein of op een boerenerf. De boompjes zijn verspreid over de hele provincie, met behulp van vrijwilligers en bomenhubs van Meer Bomen Nu.

Goed voor mens en natuur

Bomen zijn goed voor een groenere en gezondere provincie. Ze versterken de natuur en verhogen de soortenrijkdom. Ook nemen bomen CO₂ op, zorgen voor koelere steden en dorpen in de zomer en houden water vast in droge tijden.

Gedeputeerde Hanke Bruins Slot is enthousiast over de bomenactie: “Komende jaren willen we in de provincie 600.000 extra bomen planten. Dat is goed voor mens en natuur. Daarom ondersteunt de provincie graag dit project waarbij mensen hun eigen woonomgeving vergroenen. Het is mooi om te zien dat buren dit samen in de straat of met de buurt oppakken.”

Nieuwe kansen?

De Uitdeelactie was zo'n groot succes, dat alle bomen razendsnel vergeven waren. Wie te laat was, kan via dit formulier op de hoogte blijven van eventuele vervolgacties.

Samenwerking

De actie is financieel mogelijk gemaakt door de provincie Utrecht. De Uitdeelactie was een samenwerking van Plan Boom Utrecht (Natuur en Milieufederatie Utrecht en Landschap Erfgoed Utrecht) en Meer Bomen Nu.

Voor persinformatie:
ruben.kroeze@provincie-utrecht.nl, 06 40 97 18 49

Voor algemene vragen over de provincie Utrecht:
info@provincie-utrecht.nl030 258 91 11