Aanbrengen geleiderail Cuneraweg Rhenen

In de avond/nacht van 31 januari op 1 februari 2023 brengt de provincie Utrecht een geleiderail aan tussen de hoofdrijbaan en de parallelweg van de Cuneraweg (N233), tussen Rhenen en Veenendaal. Tijdens de werkzaamheden is de Cuneraweg in de richting Veenendaal afgesloten.

De geleiderail vergroot de veiligheid van de fietsers op de parallelweg. De parallelweg is in het najaar van 2022 ingericht als doorfietsroute.

Planning

De Versluys Groep voert de werkzaamheden uit in opdracht van de provincie Utrecht. De werkzaamheden vinden plaats in de avond en nacht van 31 januari op 1 februari 2023. De aannemer werkt ’s avonds en ’s nachts om verkeershinder te beperken. De werkzaamheden starten om 20:00 uur ’s avonds en zijn naar verwachting de volgende ochtend om 05:00 uur gereed.

Werkzaamheden

De werkzaamheden bestaan uit het aanbrengen van palen in de grond door middel van trillen. Dit brengt geluidsoverlast met zich mee. Vervolgens bevestigen we planken aan deze palen die de geleiderail vormen.
Enkele dagen voor aanvang van de werkzaamheden graaft de aannemer proefsleuven om de locatie van de kabels en leidingen te controleren. Het graven van de proefsleuven geeft geen hinder voor het verkeer en de omgeving. Voor het plaatsen van de geleiderail zijn verkeersmaatregelen nodig waarbij één rijbaan van de Cuneraweg wordt afgesloten, zie hieronder.

Verkeersmaatregelen en bereikbaarheid

  • Vanaf 31 januari, 20:00 uur is de Cuneraweg vanaf de rotonde Geertesteeg afgesloten voor het verkeer richting Veenendaal. Het verkeer wordt omgeleid via de Bergweg, de Nieuwe Veenendaalsestraatweg en de Geertesteeg, zie omleidingskaartje.

  • Het verkeer vanuit de richting Veenendaal kan gewoon blijven rijden over de niet afgesloten rijbaan van de Cuneraweg.

  • De woningen aan de Cuneraweg blijven bereikbaar.

  • Bij calamiteiten krijgen nood- en hulpdiensten altijd een snelle en vrije doorgang.

Geluidshinder

Het intrillen van de palen gaat gepaard met geluidsoverlast. De aannemer verwacht om 01:00 uur klaar te zijn met het aanbrengen van de palen. De ergste geluidshinder is vanaf dat moment voorbij. Van 01:00 tot 05:00 uur worden de planken tegen de palen geplaatst. Ook dit kan nog enige hinder geven.

Slag om de arm

Bij alle wegwerkzaamheden kunnen onvoorziene omstandigheden roet in het eten gooien waardoor het werk moet worden uitgesteld naar een later moment. De provincie Utrecht stuurt in dat geval opnieuw een communicatiebericht uit.

Wilt u op de hoogte blijven van alle werkzaamheden aan Utrechtse provinciale wegen? Volg @werkaandewegutr dan op Twitter.

Voor persinformatie:
clara.van.foreest@provincie-utrecht.nl06 18 30 04 63