Aandacht voor slachtoffers aardbevingen

in Bestuur

Turkije en Syrië zijn op maandag 6 februari getroffen door meerdere krachtige aardbevingen en naschokken. De bevingen veroorzaakten enorm veel schade, duizenden doden en tienduizenden gewonden.

Slachtoffers aardbeving Turkije krijgen warme dranken foto De Turkse Rode Halve Maan
Slachtoffers aardbeving Turkije krijgen warme dranken foto De Turkse Rode Halve Maan

De aantallen mensen die getroffen zijn lopen dagelijks op.  Er zijn veel vermisten en mensen zonder onderdak verblijven buiten in de ijzige koude. Gedeputeerde Staten van Utrecht leven mee met de mensen in het getroffen aardbevingsgebied. Commissaris van de Koning Hans Oosters:  "In het bijzonder gaan onze gedachten uit naar de inwoners van onze provincie van wie vrienden en familie door deze ramp, waarvan we de omvang nog niet kunnen overzien, zijn getroffen."

Hulporganisaties

De samenwerkende hulporganisaties hebben Giro 555 opengesteld. Zij bieden levensreddende noodhulp. Op de website van Giro 555 lees je wat zij doen en hoe je deze hulpverlening kunt steunen met donaties. De samenwerkende hulporganisaties zijn het Nederlandse Rode Kruis, Stichting Vluchteling, Cordaid, Care, Oxfam Novib, Kerk in Actie, Save the Children, Unicef, Terre des Hommes en World Vision.

Voor persinformatie:
karin.alberts@provincie-utrecht.nl06 53 72 80 69