Aanleg doorfietsroute Utrecht Science Park – Veenendaal 4 maart van start

Aannemer Dura Vermeer start maandag 4 maart 2024 in opdracht van de provincie Utrecht met de aanleg van delen van de doorfietsroute tussen het Utrecht Science Park en Veenendaal. De gehele doorfietsroute gaat vanuit Utrecht Science Park via Bunnik, Odijk, Driebergen, Doorn, Leersum, Amerongen naar Veenendaal en is 33 km lang. 

Een omleidingsbord voor fietsers

Werkzaamheden 

De eerste werkzaamheden vinden plaats aan het fietspad van de Leersumsestraatweg/Rijksstraatweg (N225) tussen Doorn en Leersum. De werkzaamheden betreffen vooral groot onderhoud, waarbij het fietspad van nieuw asfalt wordt voorzien en waar mogelijk wordt verbreed met grasbetontegels. Ook wordt er nieuwe markering aangebracht waardoor het fietspad beter zichtbaar en veiliger wordt. 

Planning

De werkzaamheden gaan maandag 4 maart van start en duren naar verwachting tot en met vrijdag 19 april. Er wordt gewerkt op doordeweekse dagen tussen 7.00 en 17.00 uur.

Bereikbaarheid 

Tijdens de werkzaamheden is het fietspad volledig afgesloten en wordt het fietsverkeer tussen Doorn en Leersum omgeleid via de Buurtweg, Broekweg, Darthuizerweg en de Broekhuizerlaan. Woningen en bedrijven direct grenzend aan het fietspad blijven bereikbaar. Er zijn verkeersregelaars aanwezig om aanwonenden te begeleiden naar hun pand. Het gemotoriseerde verkeer op de N225 ondervindt weinig hinder van de werkzaamheden aan het fietspad; er zal enkel op de kruisingen een dagdeel hinder zijn vanwege frees- en asfaltwerk, maar dit zal buiten de spits zijn. Het fietspad tussen Doorn en Leersum is naar verwachting vanaf 20 april 2024 weer toegankelijk.

Blijf op de hoogte via bouwapp

Met de ‘Dura Vermeer Bouwapp’ kunt u de werkzaamheden die uitgevoerd worden volgen en op de hoogte blijven van eventuele wijzigingen in de planning. U kunt deze bouwapp gratis downloaden in de appstore. Zoek in de app naar ‘Doorfietsroute Veenendaal - Utrecht Science Park’, open het project en klik op ‘volgen’. U ontvangt dan een bericht van ons zodra er nieuws is. 

Waarom doorfietsroutes?

Om vlot, veilig en comfortabel tussen dorpen en steden te fietsen, werkt de provincie aan negen doorfietsroutes. Samen met gemeenten verbeteren we bestaande fietspaden en straten waar de weg gedeeld wordt door fietsers en automobilisten. We zorgen voor een comfortabeler en waar mogelijk breder wegdek en brengen herkenbare belijning en wegwijzers aan. Zo wordt het steeds aantrekkelijker om ook voor langere afstanden de fiets te pakken. Dat is goed voor ons klimaat, vermindert de files op de weg en is gezond. Op de doorfietsroutes zijn alle fietsers welkom, of je nu snel of rustig fietst. Je komt hier minder obstakels tegen en krijgt vaak voorrang op ander verkeer. De doorfietsroute Utrecht Science Park – Veenendaal is een van de negen doorfietsroutes die wordt aangelegd. Naar verwachting zijn de werkzaamheden van Dura Vermeer eind 2024 gereed. Meer informatie over de doorfietsroutes is te vinden op www.provincie-utrecht.nl/doorfietsroutes  

Voor persinformatie:

jelmer.geerds@provincie-utrecht.nl, 06 42 47 30 33