Aanmelden Bakhuis Wolters prijs mogelijk tot 11 februari! Draag iemand voor

Bron: Provinciale Staten

De Bakhuis Wolters prijs wordt voor de eerste keer uitgereikt. Het is een prijs voor een vrouw uit de provincie die zich zichtbaar, voor of achter de schermen heeft ingezet voor de maatschappij en voor de emancipatie van de vrouw in het bijzonder en echt het verschil heeft gemaakt.

zicht op Utrecht met provinciehuis in de verte

Provinciale Staten vinden het belangrijk dat deze vrouwen, die ook een voorbeeld zijn voor anderen erkenning krijgen en een bijbehorende onderscheiding verdienen. Er is momenteel geen podium voor vrouwen in Utrecht waar hun inzet wordt erkend en gezien. Daarom wordt deze prijs in 2021 voor het eerst uitgereikt!

Wie was Bakhuis Wolters

Provinciale Staten hebben in maart 2020 besloten deze prijs in het leven te roepen. De naam Bakhuis Wolters komt van mevrouw H.B. Bakhuis-Wolters. Het was de eerste vrouw in Provinciale Staten in Utrecht. Zij was lid van de SDAP (Sociaal Democratische Arbeiders Partij). Een mooie aanleiding voor deze prijs is internationale vrouwendag op 8 maart.

Uitreiking prijs 5 maart om 15.30 uur

De uitreiking van de Bakhuis Wolters prijs is op 5 maart om 15.30 uur, een paar dagen voor de internationale vrouwendag. De uitreiking wordt live uitgezonden via het YouTube kanaal van de provincie.

Iemand voordragen voor 11 februari

U kunt een vrouw uit de provincie Utrecht voordragen. Dat mag bij voorkeur in een e-mail naar statengriffie@provincie-utrecht.nl, met een motivatie van maximaal drie alinea’s en eventuele foto’s. Uiteindelijk worden drie deelnemers genomineerd. Van de genomineerden wordt een video gemaakt. Er kan maar één persoon winnen. De sluiting van de aanmeldingen is op 11 februari.

Criteria

Het is een prijs voor een vrouw uit de provincie die zich zichtbaar, voor of achter de schermen heeft ingezet voor de maatschappij en voor de emancipatie van de vrouw in het bijzonder echt het verschil heeft gemaakt. En ze is een goed voorbeeld voor anderen!

De prijs bestaat uit een kunstwerk. Er is geen geldprijs beschikbaar.

rijna.de.groot@provincie-utrecht.nl06 20 23 13 70

info@provincie-utrecht.nl030 258 91 11