Adviessnelheid 60 voor bocht N210 in IJsselstein

Omwille van de verkeersveiligheid zijn er 60 km/uur-borden geplaatst bij de bocht van de Weg der Verenigde Naties (N210) in IJsselstein. Ook staan er sinds deze week waarschuwingsborden. Speciale bochtschilden komen er nog dit jaar om weggebruikers extra alert te maken. Met deze maatregelen hoopt de provincie Utrecht dat er op deze plek geen ongelukken meer gebeuren.

Bord met adviessnelheid 60 bij bocht N210 in IJsselstein

De 60 km-borden zijn voorzien van een bochtaanduiding en moeten ervoor zorgen dat automobilisten extra gewaarschuwd zijn en vóór de bocht gas terugnemen. Het gaat hier om een adviessnelheid van 60 km/uur.

Extra attentie en betere zichtbaarheid

Aanvullend op de borden laat de provincie in december nog bochtschilden plaatsen in de bocht zelf. Op die manier is het verloop van de bocht nóg beter zichtbaar en zijn automobilisten nóg beter gewaarschuwd. Ook wordt het wegdek voor de zekerheid extra opgeruwd om de stroefheid te verbeteren, al blijkt uit onderzoek dat de weg stroef genoeg is.

Elk ongeval is er één te veel

Wegbeheerder provincie Utrecht betreurt het relatief grote aantal ongevallen van de laatste maanden en heeft onderzoek gedaan naar mogelijke oorzaken. Daaruit blijkt dat de lengte en de boog van de bocht voldoen aan de veiligheidsrichtlijnen en dat er geen sprake is van een slecht wegdek of van achterstallig onderhoud. De provincie blijft de verkeersveiligheid op de N210 nauwlettend in de gaten houden. Want elk ongeval is er één te veel.

Bermverharding in 2023

Voor 2023 staat het reguliere groot onderhoud van de weg op de planning waarbij de deklaag wordt vervangen en er bermverharding wordt aangelegd in de bocht. Ook worden lichtmasten naar de binnenbocht verplaatst.