Ap Reinders aanbevolen als nieuwe burgemeester Stichtse Vecht

De gemeenteraad van Stichtse Vecht heeft op 12 december besloten Ap Reinders (46) als nieuwe burgemeester aan te bevelen. Reinders is nu wethouder in de gemeente Haarlemmermeer in Noord-Holland.

De nieuwe burgemeester volgt waarnemend burgemeester Yvonne van Mastrigt op. De vacature is ontstaan door het overlijden van burgemeester Marc Witteman in 2018.

Reinders is sinds 2014 wethouder en locoburgemeester in Haarlemmermeer voor de lokale politieke partij Haarlemmermeerse Actieve Politiek (HAP). Daarvoor was hij onder meer managing director bij EVAR Advisory Services, senior consultant bij KPMG en business analist bij Vedior International.

De benoeming is definitief na ondertekening van het Koninklijk Besluit. Naar verwachting wordt de nieuwe burgemeester begin februari 2020 beëdigd en geïnstalleerd.

marieke.plomp@provincie-utrecht.nl, 06 52 76 95 09

info@provincie-utrecht.nl030 258 91 11