Asfaltonderhoud voor gedeelte Provincialeweg bij Zijderveld

In het weekend van 26 september voert aannemer KWS Infra in opdracht van de provincie Utrecht asfaltonderhoud uit aan een gedeelte van de Provincialeweg (N484) ter hoogte van Zijderveld, tussen de rotondes bij de ingang van het dorp bij de Kerkweg en de rotonde bij de Dorpsweg.

asfalteren_1200x675_1.jpg

Het onderhoud op dit gedeelte is nodig omdat het asfalt daar in een slechte conditie verkeert en niet kan wachten op de uitvoering van het groot onderhoud voor de hele N484 in 2022 waarbij ook een paar wegaanpassingen worden uitgevoerd.

Werkzaamheden

De werkzaamheden bestaan voornamelijk uit het verwijderen (frezen) van de bovenste twee lagen asfalt en het aanbrengen van nieuw asfalt en nieuwe belijning.

Wegafsluiting 26-28 september

Voor de uitvoering van de asfaltwerkzaamheden moet de Provincialeweg over een lengte van 800 meter worden afgesloten, tussen de rotonde Kerkweg en de rotonde Dorpsweg. De wegafsluiting gaat in op zaterdagochtend 26 september om 06:00 uur en duurt tot maandagochtend 28 september, 05:00 uur.

Omleidingsroutes en bereikbaarheid

Tijdens de wegafsluiting wordt het doorgaande verkeer omgeleid via de A2, afrit Geldermalsen, de N327 en de N484, zie omleidingskaartje.Alle panden blijven bereikbaar. De rotondes blijven open voor verkeer zodat Zijderveld toegankelijk blijft via de Kerkweg en de Dorpsweg.Fietsers kunnen gebruik blijven maken van het fietspad langs de N484. Bussen blijven hun normale dienstregeling rijden door Zijderveld. Bij calamiteiten krijgen nood- en hulpdiensten altijd een vrije doorgang door Zijderveld.

Geluidsoverlast

De wegwerkzaamheden brengen geluidsoverlast met zich mee. Dat is helaas onvermijdelijk. Vooral het frezen en zagen van asfalt kan de nodige herrie geven. De aannemer doet er uiteraard alles aan om de hinder tot een minimum te beperken.

Verlichting tijdens de werkzaamheden

Op de N484 is weinig tot geen openbare verlichting aanwezig. Om ook in de nacht door te kunnen werken, maakt de aannemer gebruik van mobiele verlichting (mobilights). De mobilights worden zodanig neergezet dat ze niet naar de huizen schijnen. De schijnwerpers zijn voorzien van een vleermuisvriendelijke, amberkleurige UV-vrije ledlamp en worden naar beneden gericht, dus niet op de bomen.

Slag om de arm

Bij alle wegwerkzaamheden kunnen onvoorziene omstandigheden roet in het eten gooien waardoor het werk moet worden uitgesteld naar een later moment. Bijvoorbeeld als het lange tijd achter elkaar hard regent. Asfalteren is dan niet verstandig omdat de kwaliteit van het resultaat dan onvoldoende is.

Bouwapp

Actuele informatie over de uitvoering van de werkzaamheden kunt u vinden op de Bouwapp:

Banner: Op de hoogte blijven KWS Afbeelding met QR-code

Wilt u op de hoogte blijven van alle werkzaamheden aan Utrechtse provinciale wegen? Volg @werkaandewegutr dan op Twitter.

clara.van.foreest@provincie-utrecht.nl, 06 18 30 04 63

info@provincie-utrecht.nl, 030 258 91 11

Volg de provincie op twitter