Avond-/nachtafsluiting Rondweg-Oost Veenendaal

In de avond en de nacht van 18 op 19 december 2023 vinden er werkzaamheden plaats op de Rondweg-Oost (N233) in Veenendaal tussen de rotonde bij de Prins Clauslaan en de kruising met de Buurtlaan Oost. De rijbaan van de Rondweg-Oost richting A12 wordt daarvoor afgesloten.

Werkzaamheden

De werkzaamheden betreffen het aanbrengen van een afscheiding (barrier) in de berm aan de oostkant van de weg zodat er achter de afscheiding veilig gewerkt kan worden aan de verbreding van de weg die naar verwachting eind 2024 is afgerond.

Afsluiting rijbaan Rondweg-Oost richting A12

Van 18 op 19 december is de Rondweg-Oost richting Rhenen-A12 afgesloten voor alle verkeer, tussen 21:00 uur ’s avonds en 05:00 uur de volgende ochtend. De richting A12-Rhenen blijft open.

  • Het verkeer wordt omgeleid via de Rondweg-West (afrit 23). De omleidingsroute staat met borden aangegeven.

  • Alle panden blijven via de omleidingsroute bereikbaar.

  • Bij calamiteiten krijgen de nood- en hulpdiensten een snelle doorgang langs de werkzaamheden.

  • Verkeersregelaars zorgen ervoor dat ook de bus kan passeren

Als de werkzaamheden door (weers)omstandigheden onverhoopt niet kunnen worden uitgevoerd of afgerond, vinden ze plaats in de avond/nacht van 19 op 20 december.

Werkzaamheden in 2024

Na de jaarwisseling start de aannemer met grondwerkzaamheden waarbij zand wordt aangevoerd om de grond op de juiste hoogte te brengen. De werkzaamheden voor de verbreding van het noordelijke gedeelte van de Rondweg-Oost en de aansluiting Groenpoort worden vervolgens uitgevoerd vanaf april tot en met het einde van 2024. De laatste afrondende werkzaamheden, zoals het planten van groen, vinden plaats in het voorjaar van 2025.

Vanwege het stikstofprobleem laat de verbreding van het zuidelijke deel van de Rondweg-Oost op zich wachten. Meer informatie is te vinden op www.provincie-utrecht.nl/rondwegoostveenendaal

Wilt u op de hoogte blijven van alle werkzaamheden aan Utrechtse provinciale wegen? Volg @werkaandewegutr dan op X (voorheen Twitter).

Voor persinformatie:
marja.eestermans@provincie-utrecht.nl, 06 21 12 46 31