Burgemeester Backhuijs van Nieuwegein stopt in mei 2023

Burgemeester Frans Backhuijs van Nieuwegein heeft de commissaris van de Koning en de gemeenteraad van Nieuwegein laten weten dat hij na twee termijnen niet beschikbaar is voor een derde termijn.

Frans Backhuijs

De heer Backhuijs is sinds 11 mei 2011 burgemeester van Nieuwegein. Zijn ambtstermijn loopt af op 11 mei 2023.

De commissaris van de Koning gaat naar aanleiding van dit bericht op korte termijn graag met de gemeenteraad van Nieuwegein in gesprek over de te ondernemen stappen.

Meer weten over hoe de zoektocht en benoemingsprocedure in elkaar zit? Op de pagina burgemeestersaangelegenheden staat een beschrijving van de 14 stappen die gezet moeten worden voor een nieuwe burgemeester aan de slag kan. In de infographic Procedure burgemeestersaanstelling (PDF, 697.05 KB) is de procedure gevisualiseerd.

Persbericht gemeente Nieuwegein
Frans Backhuijs kiest niet voor een derde ambtstermijn als burgemeester van Nieuwegein

esther.andoetoe@provincie-utrecht.nl, 06 48 56 73 89

info@provincie-utrecht.nl, 030 258 91 11