Burgemeester Hans van der Pas herbenoemd voor tweede ambtstermijn

Op 3 februari heeft commissaris van de Koning, Hans Oosters, in een buitengewone raadsvergadering de burgemeester van Rhenen de ambtseed afgenomen voor zijn herbenoeming voor de komende zes jaar. De plechtigheid vond plaats in aanwezigheid van een beperkt aantal aanwezigen en was live te volgen via internet voor inwoners van Rhenen, Elst en Achterberg en andere geïnteresseerden.

Burgemeester Van der Pas en cvdK tijdens herbenoeming

“Burgemeester Van der Pas (56) is een uitstekend functionerend burgemeester: sociaal en behulpzaam, scherp op afspraken en moeilijke kwesties niet schuwend. En bovendien collegiaal: zowel binnen de gemeente als naar collega-bestuurders in de regio”, aldus commissaris Oosters.

De benoeming van een burgemeester geldt voor zes jaar. Van der Pas is, na een periode van zes maanden waarin hij al waarnemend burgemeester was, sinds 28 januari 2015 Kroonbenoemd burgemeester van Rhenen. Op 29 september 2020 besloot de gemeenteraad de zittende burgemeester aan te bevelen voor herbenoeming.

marieke.plomp@provincie-utrecht.nl, 06 52 76 95 09

info@provincie-utrecht.nl030 258 91 11