Burgemeester Lucas Bolsius herbenoemd voor derde ambtstermijn

Op 29 augustus heeft commissaris van de Koning, Hans Oosters, in een buitengewone raadsvergadering van de gemeente Amersfoort burgemeester Lucas Bolsius de ambtseed afgenomen.

Burgemeester Lucas Bolsius herbenoemd voor derde ambtstermijn

Hiermee is burgemeester Bolsius herbenoemd voor de komende zes jaar. De commissaris prees de energie, het enthousiasme en de bevlogenheid die de burgemeester elke dag laat zien: “Lucas Bolsius is burgemeester vanuit het hart, het hoofd én staat tussen en voor de inwoners van Amersfoort. De inwoners en de stad kunnen altijd op hem rekenen, en daarvoor verricht hij ook achter de schermen veel werk”.

De gemeenteraad heeft positief geadviseerd om Lucas Bolsius voor een derde termijn te benoemen als burgemeester. Bolsius is sinds 2010 burgemeester van Amersfoort.

Wilt u weten wat er komt kijken bij een burgemeestersbenoeming? Klik dan op deze link:

esther.andoetoe@provincie-utrecht.nl, 06 48 56 73 89

info@provincie-utrecht.nl, 030 258 91 11