Burgemeester Sjoerd Potters van De Bilt ambieert tweede ambtstermijn

Burgemeester Sjoerd Potters heeft de commissaris van de Koning en het presidium van de gemeenteraad van De Bilt laten weten dat hij graag in aanmerking komt voor herbenoeming.

Burgemeester Sjoerd Potters

De heer Potters is sinds 4 april 2017 burgemeester van De Bilt. Zijn ambtstermijn loopt af op 4 april 2023.

De vertrouwenscommissie, die bestaat uit leden van de gemeenteraad van De Bilt, stelt een concept aanbeveling op over de herbenoeming. De gemeenteraad neemt hierover een besluit, en stuurt de aanbeveling naar de commissaris van de Koning. De commissaris van de Koning stuurt de aanbeveling met zijn advies naar de minister. Het besluit tot herbenoeming wordt bij Koninklijk Besluit genomen. Een burgemeester wordt voor een ambtstermijn van zes jaar benoemd.

Meer informatie

Meer lezen over het proces rond de herbenoeming van een burgemeester? Bekijk het dossier burgemeestersaangelegenheden.

esther.andoetoe@provincie-utrecht.nl, 06 48 56 73 89

info@provincie-utrecht.nl, 030 258 91 11