Certificaten uitgereikt aan cursisten Politiek Actief

Bron: Provinciale Staten

Dertig deelnemers hebben succesvol de cursus Politiek Actief afgerond. In samenwerking met ProDemos organiseerde de provincie Utrecht vijf bijeenkomsten om politiek geïnteresseerde inwoners klaar te stomen voor een functie binnen een politieke partij in Provinciale Staten. Ze leerden daarbij onder andere de basisvaardigheden van het provinciaal parlement, omgaan met financiën en beargumenteren binnen een debat.

Commissaris reikt certificaat uit tijdens Politiek Actief
Commissaris van de Koning Hans Oosters reikt certificaten uit aan de deelnemers van Politiek Actief.

Eén van de deelnemers was Carla van Dam. Dankzij de cursus heeft ze veel geleerd over hoe er politiek wordt bedreven. “Ik vond het echt een verrijking”, aldus Van Dam. “Het leukste vond ik dat ik heel veel mensen heb leren kennen uit allerlei hoeken in de samenleving en dat het ijs werd gebroken tussen alle deelnemers. Vooral het moment dat we zelf mochten debatteren in groepjes over de maximumsnelheid op provinciale wegen was erg leerzaam.”

Commissaris van de Koning Hans Oosters overhandigde bij de laatste bijeenkomst de certificaten uit aan alle deelnemers. “Het is fantastisch om te zien dat er zoveel interesse is in de regionale politiek. Ik hoop velen van de deelnemers terug te zien na de Statenverkiezingen in maart volgend jaar.”

Carla van Dam overweegt naar aanleiding van de cursus de stap naar een politieke partij te zetten. “Als je politiek actief wilt worden dan moet je jezelf wel goed voorbereiden en dat heeft de cursus voor mij zeker goed gedaan.”

Groepsfoto Politiek Actief 2022

Voor persinformatie:
roel.breet@provincie-utrecht.nl06 43 24 64 02