Confrontatie wolf en hond in Austerlitz; provincie geeft aanlijnadvies af

in Natuur

Provincie Utrecht is een onderzoek gestart naar aanleiding van een melding waarbij er een confrontatie tussen een wolf en een hond is geweest in de bossen van Austerlitz. Hoewel de hond met de schrik vrij lijkt te zijn gekomen, neemt de provincie het voorval serieus. Daarom is de deskundigheid ingeschakeld van wolvenexperts om zo goed mogelijk advies te krijgen over de ontstane situatie. 

bos Utrechtse Heuvelrug

De provincie realiseert zich dat dit soort meldingen onrust en zorgen kunnen oproepen in de omgeving. We nemen deze zorgen serieus en staan in constant contact met gemeenten, deskundigenteams, instanties en terreinbeherende organisaties over de situatie en ontwikkelingen. 

Wees alert 

De aard van de situatie zorgt ervoor dat de provincie nogmaals het dringende advies herhaalt om tot nader order alert te zijn en honden aan te lijnen in de natuur, ook in losloopgebieden, nu de wolf zich heeft gevestigd op de Utrechtse Heuvelrug. Het is belangrijk om waarnemingen van de wolf te melden aan het wolvenmeldpunt, om een zo feitelijk en compleet mogelijk beeld te krijgen van aanwezige wolven en hun gedrag. 

Meer informatie

Meer informatie over de wolf in Utrecht is te lezen op de website van provincie Utrecht, te vinden via De wolf | provincie Utrecht (provincie-utrecht.nl).

Voor persinformatie:
jelmer.geerds@provincie-utrecht.nl, 06 42 47 30 33