Corona-Overbruggingslening open voor start ups, scale ups en innovatief MKB

Vanaf vandaag kunnen startups, scale-ups en innovatieve MKB-bedrijven een aanvraag doen voor een Corona-Overbruggingslening (COL). Het kabinet heeft daarvoor in totaal miljoen euro beschikbaar gesteld, waarvan 9,3 miljoen euro voor bedrijven in de provincie Utrecht. 

Steun innovatieve bedrijven van groot belang

Startups, scale-ups en innovatieve groeibedrijven zijn cruciaal voor de innovatiekracht en het toekomstig verdienvermogen van onze regio en de rest van Nederland. Door de coronacrisis zijn veel van deze bedrijven geconfronteerd met zaken zoals acute vraaguitval, het stilvallen van toeleveringen of andere nadelige gevolgen. Om deze bedrijven te ondersteunen opent vandaag het loket voor de COL. 

Noodinstrument

De COL wordt verstrekt onder gunstige condities maar is nadrukkelijk een noodinstrument. Ondernemers moeten kunnen aantonen dat zij een COL nodig hebben in verband met de uitzonderlijke economische situatie, maar dat ze een duurzaam en gezond toekomstperspectief hebben.

Hoogte van steun

De bedragen van de leningen zullen variëren tussen de 50.000  en twee miljoen euro. Bij bedragen boven de 250.000 euro wordt er 25 procent cofinanciering verwacht van de aandeelhouders of andere investeerders.

Aanvragen mogelijk vanaf woensdag 29 april

Vanaf woensdag 29 april is het mogelijk om een aanvraag in te dienen via een speciale onlineportal. Op deze site zijn ook de voorwaarden vindbaar waaraan de aanvrager moet voldoen om in aanmerking te kunnen komen voor de COL.  Alleen online ingediende aanvragen kunnen in behandeling worden genomen.