Eerste Statenvergadering Utrecht tijdens coronacrisis

Bron: Provinciale Staten

Woensdag 27 mei 2020 om 13.00 uur komen de Provinciale Staten van Utrecht digitaal bijeen voor de eerste Statenvergadering sinds 4 maart 2020. Commissaris van de Koning Hans Oosters zal de digitale vergadering vanuit de Statenzaal in Utrecht voorzitten. De vergadering is via een livestream online te volgen.

Naar aanleiding van de landelijke richtlijnen en ontwikkelingen rondom het coronavirus (COVID-19) zijn eerder alle bijeenkomsten van Provinciale Staten in maart én de Statenvergadering van 8 april geannuleerd. Sinds woensdag 1 april zijn de informatiesessies en commissievergaderingen van Provinciale Staten zoveel als mogelijk digitaal (en schriftelijk) voortgezet.

Afscheid en beëdiging Statenleden

Op de agenda van de Statenvergadering van woensdag 27 mei staat het vertrek en de beëdiging van 2 Statenleden. Mirjam Maasdam-Hoevers (CDA) en Wilma de Boer (PvdA) nemen afscheid en worden vervangen door Marlies Welschen-van der Hoek (CDA) en Annet Krijgsman (PvdA).

Besluiten

De Provinciale Staten nemen op 27 mei onder meer een besluit over het realisatieplan ‘Gebiedsontwikkeling Salmsteke', de uitbreiding van P+R Breukelen en het wijzigen van de Gemeenschappelijke Regeling Randstedelijke Rekenkamer. Over de laatste twee Statenvoorstellen staat een klein debat gepland. Bekijk hier de volledige agenda van de vergadering van 27 mei 2020.

Livestream van vergadering

De vergadering van Provinciale Staten is live te volgen via de livestream op het Stateninformatiesysteem van de provincie Utrecht. Aanmelden of inloggen is niet nodig.

Volg Provinciale Staten op twitter

Voor persinformatie: Communicatieadviseur Provinciale Staten
marcel.bruinstroop@provincie-utrecht.nl06 36 05 27 82 (a.i.)

Voor algemene informatie:
info@provincie-utrecht.nl, 030 258 91 11