Eervolle vermelding basisschool Eben Haëzer uit Benschop bij rapcontest over gevaren dode hoek

Met een mooie rap over de gevaren van de dode hoek, hebben 18 leerlingen van basisschool Eben Haëzer te Benschop een eervolle vermelding verdiend bij de rapcontest van BlindSpot in de provincie Utrecht.

BlindSpot is een leerzame en leuke rap-les die leerlingen wijst op de gevaren van de dode hoek. TrafficSkills organiseerde deze lessen voor het vierde schooljaar in de provincie Utrecht. De lessen zijn niet alleen leerzaam, maar ook leuk. I.v.m. het corona virus is er besloten dit jaar geen prijsuitreiking te organiseren. In plaats daarvan verdienden de leerlingen een eervolle vermelding.

Echte rappers

De gastdocenten van TrafficSkills hebben allemaal hun sporen verdiend in de rapwereld en zijn erg gemotiveerd om de leerlingen de gevaren van de dode hoek bij te brengen. Door middel van schaalmodellen en technische snufjes laten ze de leerlingen eerst zien en ervaren op welke plek ze het beste zichtbaar zijn voor chauffeurs van vrachtwagens, bussen en grote landbouwvoertuigen. De leerlingen prenten die kennis in hun geheugen door zelf rond een bestaand refrein de coupletten van een rap te schrijven. Vervolgens kunnen de leerlingen hun eigen rap op film zetten en opsturen voor de rapcontest die aan de les verbonden is.

Blindspot school Benschop

Kennis over gevaren

Basisschoolleerlingen hebben de kennis over de gevaren van de dode hoek hard nodig als ze straks alleen en in groepsverband de langere afstanden gaan fietsen van huis naar hun middelbare school en weer terug. Met de rap in hun hoofd en de beweging erbij vergeten ze niet snel meer wat ze moeten doen wanneer een vrachtwagen hun pad kruist.

Verkeerseducatie in de provincie Utrecht

Verkeersveiligheid is een belangrijk thema voor de provincie Utrecht. De provincie zet zich in om de situatie op de Utrechtse wegen zo veilig mogelijk te houden. Dit doen we door de wegen duurzaam veilig in te richten en door te investeren in educatie en verandering van gedrag. We bieden als provincie een breed programma verkeerseducatie aan voor onder meer 0- tot 15-jarigen, jonge bestuurders en ouderen. De provincie werkt daarbij samen met gemeenten, scholen en aanbieders van educatieve producten. We kiezen met name voor producten die in alle gemeenten kunnen worden toegepast. Daarnaast kunnen gemeenten ook educatieve producten aanvragen die aansluiten bij specifieke lokale thema’s.