Feestelijke Vuelta-zomer gaat van start

Deze zomer staat de provincie Utrecht in het teken van La Vuelta Holanda, de Spaanse wielerwedstrijd die op 19 augustus in Utrecht van start gaat. Tijdens de twee dagen dat het peloton door onze provincie raast, worden er in alle parcoursgemeenten tal van sportieve, culturele en feestelijke evenementen en activiteiten georganiseerd.

Vuelta activiteiten in de zomer

En ook in aanloop naar het Vuelta-weekend is er in onze regio van alles te doen. Er is in de zomer een uitgebreid programma beschikbaar met diverse (gratis) activiteiten voor alle leeftijden en interessegebieden.

Activiteiten in de provincie Utrecht

Zo zijn er voor kinderen workshops te volgen om te leren fietsen en voor ouderen is er een cursus valpreventie. Voor de echte sportievelingen zijn er diverse fietsroutes en wielertours om het parcours waar de profs in augustus rijden te verkennen. Ook op cultureel gebied zijn er diverse activiteiten. Zo is er o.a. een historisch festival in Doorn en speelt er een voorstelling over de Vuelta tijdens de Parade in Utrecht. En voor wie van lekker eten houdt, worden de Vuelta Etapas op de Utrechtse Heuvelrug georganiseerd.

Een kleine greep uit het aanbod

 • Expositie ‘Stadfietsers, we gaan de goede kant op’
  Deze expositie verkent de wereld van de fiets als transportmiddel in de stad en als gezond en duurzaam vervoermiddel voor iedereen.
 • Vuelta Fietshub Leidsche Rijn
  De Vuelta Fietshub is een rondreizend minifestival waar urban sports, fietsen, kunst, cultuur en feest samen komen.
 • Trapas Leusden
  Ontdek Leusden per fiets en geniet onderweg van culinaire lekkernijen bij diverse restaurants.
 • Historisch festival Doorn
  Beleef met het hele gezin 2500 jaar Europese historie. Bekijk riddergevechten, ontmoet een Viking en bekijk de historische fietswerkplaats.

Benieuwd wat er nog meer te doen is in onze regio? Bekijk het volledige overzicht van alle zomeractiviteiten op www.vamosutrecht.nl.

Route Vuelta-parcours

Voor wie de wielerwedstrijd wil bekijken in de provincie Utrecht, kan op vrijdag 19 augustus in de stad Utrecht een plekje langs het parcours zoeken. Dan vindt er een ploegentijdrit in en om de stad Utrecht plaats. Een dag later zijn de wielrenners ook in andere gemeenten van onze regio te bewonderen. Het peloton dat vertrokken is in ’s-Hertogenbosch komt die dag bij Rhenen onze provincie binnen. Vervolgens rijden de wielrenners via de gemeenten Renswoude, Scherpenzeel, Utrechtse Heuvelrug, Woudenberg, Leusden, Amersfoort, Soest, Zeist en De Bilt richting de finish op het Utrecht Science Park. De karavaan rijdt ook over de start- en landingsbaan van Park Vliegbasis Soesterberg. Op deze unieke locatie zal een tussensprint gehouden worden. Op zondag 21 augustus leggen de wielrenners een parcours af met start en finish in Breda. De exacte route van alle etappes is te vinden op: www.lavueltaholanda.com

Samenwerking La Vuelta Holanda

La Vuelta Holanda is een samenwerking tussen de landelijke projectorganisatie, de provincies Utrecht en Noord-Brabant en gemeenten Utrecht, ’s-Hertogenbosch en Breda. Voor het activiteitenprogramma werken zij samen met inwoners, maatschappelijke organisaties, culturele instellingen, sportverenigingen, kunstenaars en ondernemersorganisaties in de parcoursgemeenten om tal van Vuelta-activiteiten te organiseren voor inwoners en bezoekers.

Voor persinformatie:
jytte.reichert@provincie-utrecht.nl06 18 54 01 37