Fietsers in Bunschoten gaan er steeds meer op vooruit

Bunschoten heeft de afgelopen tijd verscheidene wegenprojecten afgerond die het het fietsnetwerk in de gemeente verbeteren en de verkeersveiligheid vergroten. De provincie Utrecht heeft bijgedragen aan de financiering van veel van deze projecten. Een delegatie van de provincie bracht op vrijdag 9 september een werkbezoek aan Bunschoten.

Wethouder Wim de Jong en gedeputeerde Arne Schaddelee

Bij dit werkbezoek was ook gedeputeerde Arne Schaddelee aanwezig. Samen met wethouder Wim de Jong en enkele ambtenaren die hebben meegewerkt aan de gerealiseerde projecten is een korte route gefietst door de gemeente Bunschoten. Deze tocht bracht de aanwezigen langs de projecten: Kruispunt Bikkersweg - Prinses Irenestraat, vrijliggend fietspad langs de Oostelijke Randweg en de Melkfabriek. Ook zijn de rotondes Westsingel - De Kronkels en Westsingel - Velduil in de route opgenomen. Voor deze laatste twee locaties wordt onderzocht of medefinanciering mogelijk is.

Op de fiets van A naar B

Fietsen is gezond, goed voor het milieu en neemt in onze drukke provincie minder ruimte in dan de auto. Wethouder Wim de Jong: "We zien graag dat zoveel mogelijk mensen de keuze maken om met de fiets van A naar B te gaan, in plaats van met de auto. Om dit doel te bereiken, zorgen we als gemeente voor een zo veilig en aantrekkelijk mogelijk fietsnetwerk."

Vlot, veilig en comfortabel

Het aantal inwoners en bezoekers van de regio groeit de komende decennia sterk. Om de regio bereikbaar, groen en gezond te houden stimuleert de provincie Utrecht daarom het gebruik van de fiets. Samen met alle gemeenten heeft de provincie Utrecht een regionaal fietsnetwerk (circa 1.500km) vastgesteld. Gedeputeerde Arne Schaddelee: "We willen met het verbeteren van het regionaal fietsnetwerk alle belangrijke werklocaties, middelbare scholen en knooppunten bereikbaar maken voor de fietser. Het verbeteren van het regionaal fietsnetwerk doen we samen met de gemeente, bedrijven, inwoners en belangengroeperingen. De gemeente Bunschoten heeft de afgelopen jaren ingezet op het verbeteren van het fietsnetwerk en het vergroten van de verkeersveiligheid voor fietsers  door verkeerssituaties te verduidelijken. Door het auto- en fietsverkeer van elkaar te scheiden, krijgen fietsers een betere positie en kunnen bewoners en bezoekers vlot, veilig en comfortabel fietsen."

miranda.mens@provincie-utrecht.nl06 53 21 55 01