Gedeputeerde Rob van Muilekom tijdelijk uit de roulatie

Gedeputeerde Rob van Muilekom zal vanaf zaterdag 27 juni zijn werkzaamheden opschorten als gedeputeerde Binnenstedelijke Ontwikkeling, Wonen, Cultuur en Gezonde Leefomgeving van de provincie Utrecht. Reden hiervoor is dat hij een preventieve operatie moet ondergaan aan zijn hoofdslagader om klachten in de toekomst te voorkomen. De verwachting is dat zijn herstel twee tot drie maanden gaat duren.

Er is afgesproken dat zijn portefeuilles tijdens zijn herstelperiode worden overgenomen door de overige vier gedeputeerden en de Commissaris van de Koning. Rob van Muilekom zegt zelf over zijn operatie: “Een operatie komt nooit uit en gelukkig valt mijn herstelperiode deels samen met het zomerreces. Het kon gelukkig zo gepland worden. En ik ben blij dat mijn collega’s mijn werk overnemen, zodat ik mij helemaal kan richten op mijn herstel en dat het werk niet blijft liggen.”

De verdeling van de portefeuilles is als volgt:

• Robert Strijk: Hart van de Heuvelrug
  • Arne Schaddelee: Gezonde Leefomgeving
  • Hanke Bruins Slot: Sociale Agenda
  • Huib van Essen: Binnenstedelijke Ontwikkeling en Wonen
  • Hans Oosters: Cultuur en Erfgoed

Volg de provincie op twitter

patricia.schalkwijk@provincie-utrecht.nl(030) 258 21 67

info@provincie-utrecht.nl(030) 258 91 11