Gedeputeerde Strijk genomineerd voor Beste Lokale Bestuurder 2020

in Bestuur

Gedeputeerde Robert Strijk van de provincie Utrecht maakt kans op de titel Beste Lokale Bestuurder 2020. In het juryrapport wordt de provinciebestuurder geroemd om zijn deskundigheid, eerlijkheid en effectiviteit.

Robert Strijk fotograaf Rebke Klokke

Foto: Rebke Klokke

Juryrapport: ‘Gedeputeerde Robert Strijk heeft sinds zijn installatie in 2019 zijn handen flink uit de mouwen gestoken op het gebied van financiën in de provincie Utrecht. Na een periode van financiële wanorde heeft hij ervoor gezorgd dat er binnen een jaar maar liefst drie jaarrekeningen werden vastgesteld door de Staten. Zijn deskundigheid, eerlijkheid en effectiviteit hebben in belangrijke mate bijdragen aan de resultaten die hij heeft behaald.’

Binnenlands Bestuur

De prijs kent naast de categorie Beste Lokale Bestuurder, ook nog categorieën Beste Bestuurder van een kleine gemeente (minder dan 35.000 inwoners) en de Beste Bestuurder jonger dan 40. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt door Binnenlands Bestuur. Na een nominatieronde door vakgenoten, gaat de online stemming open voor het publiek. Dertien lokale bestuurders komen in aanmerking voor de titel Beste Bestuurder 2020. Onder hen acht wethouders, vier gedeputeerden en een dijkgraaf. Vijf van de kandidaten zijn jonger dan 40 jaar. Er kan tot en met 31 januari 2021 gestemd worden.

Voor persinformatie:
saida.ahyad@provincie-utrecht.nl 06 21 32 99 55

Voor algemene vragen over de provincie Utrecht:
info@provincie-utrecht.nl030 258 91 11