Gemeente De Ronde Venen trapt door

Met de overhandiging van het ´Fit op de fiets´- boekje met fietstips om senioren langer en veiliger door te laten fietsen, heeft gemeente De Ronde Venen een aftrap gegeven voor het programma Doortrappen in de provincie Utrecht. Deze aftrap vond plaats tijdens de Doortrappenweek in gemeente De Ronde Venen die speciaal voor senioren werd georganiseerd.  Gemeente De Ronde Venen is de twaalfde gemeente in de provincie Utrecht die zich bij het programma Doortrappen heeft aangesloten.

Ouderen op de fiets

Foto: Doortrappen.

De fiets is voor ouderen onmisbaar om fit te blijven, sociale contacten te onderhouden, zelfstandig te zijn en te genieten van stad, dorp en natuur. Ouderen fietsen graag, en willen graag blijven fietsen, maar ze zijn ook kwetsbaar in het verkeer. De provincie Utrecht zet zich daarom samen met het Rijk via het programma Doortrappen in om ouderen veilig te laten dóórtrappen. "Doortrappen op latere leeftijd kan soms echt een uitdaging zijn. Je merkt dat je wat controle verliest, krijgt misschien angst om op de fiets te stappen. Met het programma Doortrappen wil de provincie Utrecht helpen het zelfvertrouwen te behouden. Ook ondersteunen we gemeenten in de provincie hier financieel bij” aldus gedeputeerde Mobiliteit, Arne Schaddelee.

Bekijk het boekje 'Fit op de Fiets', vol met tips om fit en veilig op de fiets te stappen.

Doortrappen in de provincie Utrecht

Het landelijke programma Doortrappen, ontwikkeld door het Ministerie van I&W, heeft de ambitie dat ouderen zo lang mogelijk veilig blijven fietsen. Om dat te bereiken worden in gemeenten diverse Doortrappenactiviteiten georganiseerd. Zo worden er vanuit gemeente De Ronde Venen fietslessen en een valpreventiecursus georganiseerd. De provincie Utrecht ontzorgt gemeenten bij de uitvoering van deze activiteiten en ziet graag dat andere Utrechtse gemeenten ook meedoen. Bij interesse kunnen zij contact opnemen met Chantal Kronenburg via chantal.kronenburg@provincie-utrecht.nl