Gemeente Utrecht is officieel Doortrappengemeente

Op vrijdag 1 oktober vond in Utrecht de eerste Doortrappenactiviteit plaats. Het programma Doortrappen van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft de ambitie dat senioren zo lang mogelijk veilig blijven fietsen. Eind september werd de gemeente Utrecht officieel tot Doortrappengemeente benoemd. Vrijdag maakte een aantal senioren kennis met de eerste Doortrappenactiviteit in de wijk Overvecht. Nu de gemeente Utrecht ook Doortrappengemeente is, komt de teller op tien Doortrappengemeenten in de provincie Utrecht.

Meneer op fiets

Utrecht is een echte fietsstad: elke dag rijden ruim 125.000 fietsers via de binnenstad naar werk, school, de universiteit, het station en de winkels. We merken het allemaal: de fietspaden worden alsmaar drukker. Voor senioren kan deze drukte, vooral in een grote stad zoals Utrecht, zorgen voor moeilijkheden. Gedeputeerde Arne Schaddelee vindt het belangrijk dat iedereen in de provincie Utrecht veilig de weg op kan: van jong tot oud: "Naast veiligheid is de fiets voor senioren ook onmisbaar om fit te blijven, sociale contacten te onderhouden, zelfstandig te zijn en te genieten van stad, dorp en natuur".

Activiteiten in de gemeente Utrecht

Vrijdag vond een eerste Doortrappendag plaats in Utrecht. De aanwezigen konden kennis maken met verschillende Doortrappenactiviteiten. Zo waren er fietsfitoefeningen om de spieren soepel te houden, werd een fietsgesprek gevoerd over fietsveiligheid, konden deelnemers hun vaardigheden op de fiets tonen en verbeteren en werden de fietsen gecontroleerd.

De activiteiten in de Utrechtse wijk Overvecht zijn georganiseerd door SportUtrecht in samenwerking met de gemeente Utrecht, in opdracht van de provincie Utrecht. De provincie en gemeente streven ernaar om regelmatig Doortrappenactiviteiten aan te bieden in de stad, ook in andere wijken. Kijk voor meer informatie op de Doortrappen website.

Doortrappen in de provincie Utrecht

Het landelijke programma Doortrappen, ontwikkeld door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, heeft de ambitie dat senioren zo lang mogelijk veilig kunnen blijven fietsen. Provincie Utrecht financiert het programma Doortrappen en organiseert samen met gemeenten Doortrappenactiviteiten. De provincie Utrecht streeft ernaar om zoveel mogelijk Utrechtse gemeenten tot Doortrappengemeente te benoemen, zodat meer senioren langer en veiliger gebruik kunnen maken van de fiets.

Voor persinformatie:
miranda.mens@provincie-utrecht.nl06 53 21 55 01