Gemeenteraad Rhenen vóór herbenoeming burgemeester Van der Pas

De gemeenteraad van Rhenen heeft op dinsdag 29 september vergaderd over de herbenoeming van burgemeester Hans van der Pas. De raad heeft besloten om de burgemeester aan te bevelen voor herbenoeming en heeft dit kenbaar gemaakt aan de commissaris van de Koning, Hans Oosters. De tweede termijn van burgemeester Van der Pas eindigt op 28 januari 2021; de herbenoeming geldt voor een periode van zes jaar.

Burgemeester Hans van der Pas van Rhenen

De commissaris van de Koning stuurt de aanbeveling door aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Het besluit tot herbenoeming wordt bij Koninklijk Besluit genomen.

De gemeenteraad heeft de commissaris van de Koning laten weten graag te hebben dat hij eind januari persoonlijk naar Rhenen komt voor de herbenoeming van burgemeester Van der Pas. Als de maatregelen rond corona dat dan toelaten, zal de commissaris van de Koning graag gehoor geven aan dat verzoek.

karin.alberts@provincie-utrecht.nl, 06 53 72 80 69

info@provincie-utrecht.nl030 258 91 11