Global Light Rail Award voor Uithoflijn

Tijdens de uitreiking van de jaarlijkse Global Light Rail Awards op 11 november 2020 heeft de Uithoflijn gewonnen in de categorie ‘Project of the year > € 50 m’. De jury was vooral te spreken over de fraaie inpassing van de nieuwe tramlijn in de groene omgeving, de hoge waardering van de reizigers en het grote aantal reizigers in de eerste maanden na de opening. De Uithoflijn – nu beter bekend als Tramlijn 22 - werd verkozen boven de trams van leverancier CAF voor de Amstelveenlijn en de Trafford Park Line van Manchester Metrolink.

Tramlijn 22 halte Vaartsche Rijn

Daarnaast werd de Uithoflijn door de jury aanbevolen in de categorie ‘outstanding engineering achievement’. Dit was vooral vanwege een innovatieve oplossing met sectionering van de bovenleiding van de trambaan in het Utrecht Science Park, waarmee het effect van magnetische straling die afkomt van passerende trams beheersbaar is geworden.

Internationale vakjury

De provincie Utrecht en Mott MacDonald hebben gezamenlijk de inzending opgesteld. Mott MacDonald is een internationaal advies- en ingenieursbureau, dat vanaf het voorontwerp tot en met de opening van de nieuwe tramlijn een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de Uithoflijn.

De Global Light Rail Awards worden jaarlijks gehouden in Londen en door een internationale vakjury uitgereikt aan opdrachtgevers en deelnemers aan inspirerende light rail projecten.

 

Voor persinformatie:
Marlies.Verhoef@provincie-utrecht.nl(030) 258 20 07 / 06 - 18 30 04 72

Voor algemene vragen over de provincie Utrecht:
info@provincie-utrecht.nl(030) 258 91 11