Gratis met de Regiotaxi naar het stemlokaal

Woensdag 15 maart zijn de Provinciale Staten & Waterschapsverkiezingen. De provincie Utrecht vindt het belangrijk dat iedereen zijn stem uit kan brengen. Helaas staakt het OV (gedeeltelijk) op 15 maart en kan het voor mensen met een (mobiele) beperking lastig zijn om bij een stemlokaal te komen. De provincie Utrecht biedt daarom de mogelijkheid aan deze mensen om gratis gebruik te maken van de regiotaxi.

oudere mevrouw wordt geholpen bij uitstappen regiotaxi

Om gebruik te maken van de Regiotaxi Utrecht kunnen reizigers bellen met het reserveringsnummer: Regiotaxi Utrecht: 088 00 25 400.
Regiotaxi Utrecht rijdt van en naar de volgende gemeenten: Bunnik, De Bilt, De Ronde Venen, Houten, IJsselstein, Lopik, Montfoort, Nieuwegein, Oudewater, Stichtse Vecht, Utrecht, Vijfheerenlanden, Woerden, Zeist.

  • Mensen in de regio Eemland-Heuvelrug, kunnen bellen met de Regiotaxi via: 0900-11 22 445. Dit geldt voor de gemeenten Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Leusden, Soest, Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede, Woudenberg.
  • Mensen uit de gemeenten Rhenen, Renswoude en Veenendaal bellen met Regiotaxi Valleihopper, Valleihopper via tel. 0900-55 11 551.

U kunt een rit boeken naar het dichtstbijzijnde stemlokaal. Vergeet niet om de terugrit ook te reserveren!

Geld terug

De kosten van de rit krijgt u terug van de provincie Utrecht. Hiervoor stuurt u een e-mail naar regiotaxi@provincie-utrecht.nl. Geef in de e-mail uw naam, pasnummer van regiotaxi en IBAN-nummer door. Uw vergoeding wordt zo spoedig mogelijk op uw bankrekening gestort.

Regiotaxi

Dankzij de Regiotaxi kunnen mensen met een mobiele beperking toch met het OV reizen, zelfs van deur tot deur. Ook biedt de speciale taxi uitkomst voor mensen die ver van een OV-halte wonen. De regiotaxi is een personenbus, rolstoelbus of taxi, die u deelt met andere reizigers. De chauffeur brengt u van uw huis naar het adres waar u naartoe wilt tot maximaal 25 kilometer, in dit geval het dichtstbijzijnde stembureau. In principe kan iedereen met de Regiotaxi reizen, mensen met een Wmo-pas betalen een aangepast tarief. Tijdens de verkiezingsdag betaalt de provincie Utrecht uw rit.