Groot asfaltonderhoud tussen Maarsbergen en Leersum

Aan de Woudenbergseweg/Maarsbergseweg (N226) voert de Versluysgroep, in opdracht van de provincie Utrecht, tussen 5 en 12 oktober groot onderhoud uit tussen de Maarnse Grindweg in Maarsbergen en de rotonde Donderberg in Leersum. Het betreft regulier asfaltonderhoud om de weg in een goede en veilige conditie te houden.

groot asfaltonderhoud

Om de asfaltwerkzaamheden te kunnen uitvoeren, moet de N226 een aantal keren worden afgesloten voor doorgaand verkeer, over een lengte van 3200 meter.

Werkzaamheden

De werkzaamheden bestaan uit het verwijderen (frezen) van twee lagen asfalt, het aanbrengen van nieuw asfalt, waaronder een geluidsreducerende deklaag, bermverharding en nieuwe belijning.

Wegafsluitingen 5 – 12 oktober

Tussen 5 en 12 oktober wordt de weg een aantal keren afgesloten voor doorgaand verkeer, tussen de Maarnse Grindweg in Maarsbergen en de rotonde Donderberg in Leersum:

• Vanaf maandagavond 5 oktober, 20:00 uur tot dinsdagochtend 6 oktober, 05:00 uur (dinsdag overdag is de weg gewoon open)
  • Vanaf dinsdagavond 6 oktober, 20:00 uur tot woensdagochtend 7 oktober, 05:00 uur (woensdag overdag is de weg gewoon open)
  • Vanaf woensdagavond 7 oktober, 20:00 uur tot maandagochtend 12 oktober, 06:00 uur

Omleidingsroutes en bereikbaarheid

• Tijdens de wegafsluiting wordt het doorgaande verkeer vanuit Leersum richting Maarsbergen omgeleid via de A12 en N225 (zie kaart omleidingsroutes).
  • Tijdens de wegafsluiting wordt het doorgaande verkeer vanuit Maarsbergen richting Leersum omgeleid via de A12, N233, N416 en N225 (zie kaart omleidingsroutes).
  • De kruising met de Maarnse Grindweg blijft bereikbaar.
  • Aanwonenden kunnen hun huis altijd bereiken.
  • Fietsers blijven gebruik maken van het fietspad langs de N226.
  • Bij calamiteiten krijgen nood- en hulpdiensten altijd een vrije doorgang via het fietspad.

Slag om de arm

Bij alle wegwerkzaamheden kunnen onvoorziene omstandigheden roet in het eten gooien waardoor het werk moet worden uitgesteld naar een later moment. Bijvoorbeeld als de buitentemperatuur lager is dan voorzien of als het lange tijd hard achter elkaar regent. Asfalteren is dan niet verstandig omdat de kwaliteit van het resultaat onvoldoende zal zijn.

Volg de werkzaamheden via de bouwapp

Download en installeer de gratis app De BouwApp voor Android of IOS:

1. Ga naar ontdek
  2. Zoek ‘Groot asfaltonderhoud N226’
  3. Selecteer het project
  4. Klik op volgen

Wilt u op de hoogte blijven van alle werkzaamheden aan Utrechtse provinciale wegen? Volg @werkaandewegutr dan op Twitter.

clara.van.foreest@provincie-utrecht.nl, 06 18 30 04 63

info@provincie-utrecht.nl, 030 258 91 11