Groot onderhoud N229 tussen Werkhoven en Cothen

De Versluys Groep voert vanaf maandag 26 oktober tot en met vrijdag 6 november 2020 in opdracht van de provincie Utrecht onderhoud uit aan de Graaf van Lynden van Sandenburgweg (N229) tussen Werkhoven en Cothen. Het betreft regulier asfaltonderhoud om de weg in een goede en veilige conditie te houden.

Groot asfaltonderhoud

De werkzaamheden vinden plaats op de N229 vanaf de bebouwde kom van Werkhoven tot even voor de rotonde bij de Langbroekerweg in Cothen.

Werkzaamheden

De werkzaamheden bestaan uit het verwijderen van een gedeelte van het bestaande asfalt, het aanbrengen van twee nieuwe lagen asfalt en het aanbrengen van bermverharding en belijning.

Avond- en nachtafsluitingen en een weekendafsluiting

Tussen 26 oktober en 6 november is de weg gedurende alle doordeweekse avonden en nachten en gedurende het tussenliggende weekend afgesloten voor doorgaand verkeer. De doordeweekse afsluitingen beginnen om 20.00 uur 's avonds en duren tot 06.00 uur de volgende ochtend. Overdag is de weg gewoon open. De weekendafsluiting begint op vrijdagavond 30 oktober om 21.00 uur en duurt tot maandagochtend 2 november 06.00 uur.

Omleidingsroutes

• Tijdens de wegafsluitingen wordt het doorgaand verkeer vanuit Cothen richting Werkhoven omgeleid via de N227, A12 en de N229, zie omleidingskaart;
  • Tijdens de wegafsluitingen wordt het doorgaand verkeer vanuit Werkhoven richting Cothen omgeleid via de A12 en de N227, zie omleidingskaart;
  • Tijdens de wegafsluiting is er voor bussen richting Utrecht en richting Wijk bij Duurstede een omleidingsroute ingesteld, zie omleidingskaart;
  • Fietsers blijven gebruikmaken van het fietspad langs de N229;
  • Bij calamiteiten krijgen nood- en hulpdiensten altijd een vrije doorgang via het fietspad en de parallelbaan.
Omleidingsroutes Groot Onderhoud N229

Slag om de arm

Bij alle wegwerkzaamheden kunnen onvoorziene omstandigheden roet in het eten gooien waardoor het werk moet worden uitgesteld naar een later moment. Bijvoorbeeld als de buitentemperatuur lager is dan voorzien of als het lange tijd hard achter elkaar regent. Asfalteren is dan niet verstandig omdat de kwaliteit van het resultaat onvoldoende zal zijn.

Blijf up-to-date en volg de werkzaamheden via de bouwapp

• Download en installeer de BouwApp;
  • Ga naar 'Ontdekt';
  • Zoek: 'Groot asfaltonderhoud N229';
  • Selecteer het project;
  • Klik op 'Volgen'.

Wilt u op de hoogte blijven van alle werkzaamheden aan Utrechtse provinciale wegen? Volg @werkaandewegutr dan op Twitter.

clara.van.foreest@provincie-utrecht.nl06 18 30 04 63

info@provincie-utrecht.nl030 258 91 11