Groot onderhoud voor rotonde Donderberg in Leersum

De Versluys Groep voert de eerste drie weekenden van juli voert in opdracht van de provincie Utrecht groot onderhoud uit aan de rotonde Donderberg in Leersum. Tijdens de weekenden is de rotonde afgesloten voor alle verkeer.

Een afbeelding van de rotonde Donderberg (N225-N226) in Leersum die in juli 2022 op de schop gaat voor groot onderhoud.

 De werkzaamheden betreffen regulier asfaltonderhoud om de weg in een goede en veilige conditie te houden en bevatten geen grote aanpassingen van of bij de rotonde. De provincie Utrecht heeft na uitgebreid onderzoek besloten om geen ingrijpende maatregelen te nemen vanwege de negatieve gevolgen daarvan op de leefomgeving. Een verbetering van het fietspad bij de Donderberg wordt meegenomen bij de werkzaamheden voor de doorfietsroute Utrecht Science Park-Veenendaal.

Werkzaamheden

De werkzaamheden vinden plaats op de rotonde Donderberg en bestaan uit het vervangen van de kantopsluitingen (de betonnen randen van de rotonde), het vervangen van het bestaande asfalt en het aanbrengen van markering. De wegdeksignalering voor overstekende fietsers komt in de nieuwe situatie terug. In het laatste weekend worden ook aanvullende asfaltwerkzaamheden meegenomen ter hoogte van camping de Bonte Vlucht.

Weekendafsluitingen rotonde Donderberg

Wegafsluiting weekend 1:

Vanaf vrijdagavond 1 juli, 20:00 uur tot maandagochtend 4 juli, 05:00 uur

Wegafsluiting weekend 2:

Vanaf vrijdagavond 8 juli, 20:00 uur tot maandagochtend 11 juli, 05:00 uur

Wegafsluiting weekend 3:

Vanaf vrijdagavond 15 juli, 20:00 uur tot maandagochtend 18 juli, 05:00 uur

Omleidingsroute en bereikbaarheid

  • Tijdens de wegafsluitingen wordt het doorgaande verkeer tussen Doorn en Leersum omgeleid via de N225, N416, N233 en de A12.

  • Tijdens de wegafsluitingen blijven alle panden bereikbaar.

  • Fietsers en voetgangers kunnen de rotonde passeren onder begeleiding van verkeersregelaars.

  • Bij calamiteiten krijgen nood- en hulpdiensten altijd een vrije doorgang.

  • Tijdens de werkzaamheden worden de bussen (lijn 50) langs de werkzaamheden geleid. Alleen op zondagochtend 17 juli, tussen 05:00 en 12:00 uur is er geen busverkeer mogelijk. Voor actuele informatie over de dienstregeling verwijzen wij naar https://www.u-ov.info

Slag om de arm

Bij alle wegwerkzaamheden kunnen onvoorziene omstandigheden roet in het eten gooien waardoor het werk moet worden uitgesteld naar een later moment. Bijvoorbeeld als het lange tijd hard achter elkaar regent. Asfalteren is dan niet verstandig omdat de kwaliteit van het resultaat onvoldoende zal zijn.

Volg de werkzaamheden via de BouwApp

Download en installeer de BouwApp op uw mobile telefoon > Ga naar "Ontdek" > Zoek: "Groot asfaltonderhoud Rotonde Donderberg" > Selecteer het project > Klik op "Volgen".

Wilt u op de hoogte blijven van alle werkzaamheden aan Utrechtse provinciale wegen? Volg @werkaandewegutr dan op Twitter.