Heb jij een wens voor jouw buurt? Kern met Pit helpt!

Heb jij een goed idee voor je buurt? Kom dan vandaag nog in actie! Meld je idee aan bij Kern met Pit en krijg hulp om jouw idee binnen een jaar waar te maken. Als je plan ook echt binnen een jaar gerealiseerd wordt, dan ontvang je ook nog eens 1000 euro.

schommelen

Wil jij bijvoorbeeld een speeltuin of een pluktuin in jouw buurt aanleggen of een toneelstuk maken met jongeren uit jouw wijk? Kern met Pit helpt je graag om je plan te realiseren, om jouw netwerk uit te breiden of de expertise van deskundigen in te zetten. Daarnaast kun je gratis meedoen aan interessante workshops en evenementen. En lukt het jou om jouw idee samen met jouw buurtgenoten binnen een jaar werkelijkheid te laten worden? Dan ontvang je het predicaat Kern met Pit en 1000 euro voor het project én maak je kans op de Gouden Pit ter waarde van 3000 euro.

Samen een droom realiseren

De provincie Utrecht werkt aan een krachtig en vitaal landelijk gebied. Een omgeving waar iedereen nu, maar ook in de toekomst, van kan genieten en waar ondernemers blijvend een gezond bedrijf kunnen runnen.

Gedeputeerde Mirjam Sterk: “Het mooie aan Kern met Pit is dat het ideeën en dromen ondersteunt die echt vanuit de buurt zelf komen. Inwoners werken samen aan het succesvol uitwerken van hun plan en Kern met Pit geeft ze een daarbij een belangrijk steuntje in de rug. We weten inmiddels dat het prachtige projecten oplevert die buurtgenoten dichter bij elkaar brengt en voor levendigheid en leefbaarheid in de dorpen zorgt.”

Steun voor burgerinitiatieven

Al meer dan 45 jaar daagt Kern met Pit mensen in heel Nederland uit om hun droom voor hun buurt binnen een jaar te realiseren. Het is een initiatief van de KNHM Foundation en stimuleert betrokkenheid van inwoners door ze te voorzien van informatie, workshops en steun van adviseurs. De provincie Utrecht wil dat goede ideeën voor de leefbaarheid de kans krijgen om tot bloei te komen en is daarom partner van Kern met Pit. Voor inwoners uit dorpen en de kleine kernen in de provincie zijn er, naast Kern met Pit, ook nog andere (subsidie)mogelijkheden om burgerinitiatieven te steunen.

Meer informatie en aanmelden

Aanmelden kan tot en met 31 oktober via http://www.kernmetpit.nl/. Daar vind je ook meer informatie over de voorwaarden, de workshops en diverse projecten.

jytte.reichert@provincie-utrecht.nl06 18 54 01 37