Herstelwerkzaamheden Woudenbergseweg Maarsbergen

Vanwege werkzaamheden voor het project N226 Spooronderdoorgang Maarsbergen is op zaterdag 18 juni een gedeelte van de Woudenbergseweg (N226) in Maarsbergen in beide richtingen afgesloten.

Een verkeersbord met daarop de tekst 'doorgaand verkeer gestremd'.

Het gaat om het gedeelte tussen de Woudenbergseweg nr. 114 en de rotonde bij de La Place. Alle panden blijven via de parallelweg bereikbaar voor bewoners.

Werkzaamheden

De wegafsluiting is nodig om de tijdelijke sleuven weer te asfalteren. Deze sleuven zijn in het weekend van 29 januari 2022 gemaakt om de waterleiding en de elektra- en datakabels te verplaatsen. Het asfalteren van de sleuven vindt plaats ter hoogte van La Place en ter hoogte van de Stinus Blomlaan. De werkzaamheden betreffen:

  • Het opnieuw asfalteren van de oversteken om (geluids)overlast van de stelconplaten weg te nemen en de verkeersveiligheid te verbeteren.

  • Het herstellen van de fundering en het aanbrengen van meerdere lagen asfalt, waarbij het nodig is om het asfalt tussentijds te laten afkoelen.

De aannemer werkt op zaterdag 18 juni van 06:00 tot 18:00 uur. Als de werkzaamheden eerder gereed zijn zal de Woudenbergseweg ook eerder opengaan. Hoewel de aannemer probeert om de overlast zoveel mogelijk te beperken, zal er sprake zijn (geluids)hinder in de directe omgeving van de werkzaamheden.

Verkeersmaatregelen en bereikbaarheid op 18 juni

  • Doorgaand verkeer wordt met borden omgeleid via de A12.

  • Er worden verkeersregelaars ingezet om het verkeer te begeleiden.

  • De Tuindorpweg blijft bereikbaar via de Haarweg.

  • De Haarweg blijft bereikbaar via de Tuindorpweg.

  • Bestemmingsverkeer voor de Woudenbergseweg kan gebruik maken van de parallelweg ter hoogte van de Woudenbergseweg nr. 114.

  • Bestemmingsverkeer vanuit Maarn wordt omgeleid via de Haarweg, de Rottegatsteeg en de Griftdijk vice versa.

  • Bij calamiteiten is er een tijdelijke doorgang voor de nood- en hulpdiensten.

Slag om de arm

Bij alle wegwerkzaamheden kunnen onvoorziene omstandigheden roet in het eten gooien waardoor (een gedeelte van) het werk moet worden uitgesteld naar een later moment.

Meer info over het project N226 Spooronderdoorgang Maarsbergen is te vinden op: www.spooronderdoorgangmaarsbergen.nl

 

Wilt u op de hoogte blijven van alle werkzaamheden aan Utrechtse provinciale wegen? Volg @werkaandewegutr dan op Twitter.