Het bruist deze Pasen op de forten! Het fortenseizoen gaat van start

Het forten- en vestingseizoen gaat weer van start in het weekend van 16, 17 en 18 april. Dit jaar valt het evenement samen met Pasen. Het is daarom niet twee, maar drie dagen feest! Het vormt de aftrap van het toeristische seizoen voor de forten, vestingen, kastelen, bunkers en tussenliggende waterlinie-erfgoed.

Meisje  loopt uit een fort

De activiteiten buitelen over elkaar heen. Een kleine greep: de Fort & Food-Paaseditie vindt plaats op Fort bij Vechten met onder meer food trucks, 'Vind het gouden ei', schminken en nog veel meer. Bij het grootste fort uit de Nieuwe Hollandse Waterlinie, Fort bij Rijnauwen, wandel je samen met een gids onder en door het fort. Dan hoor je over de 540 gestationeerde soldaten die hier werkten en leefden.

Kids

Voor kinderen zijn er volop stoere en avontuurlijke dingen te beleven. Op Fort Maarsseveen is een leuke nieuwe speurtocht voor kids en een fijn terras voor de ouders. Kinderen tot en met 10 jaar kunnen op tweede paasdag op Fort WKU eieren zoeken en op Fort Honswijk is een leuke speurtocht en een mooie buitenexpositie. En je kan lekker picknicken in de Botanische Tuinen van Fort Hoofddijk. Het bruist weer op de forten van de Hollandse Waterlinies!

Werelderfgoed beleven

De provincie Utrecht  draagt het UNESCO Werelderfgoed Hollandse Waterlinies met trots uit en wil het waterliniegebied steeds verder ontwikkelen en meer bereikbaar en beleefbaar maken. Dus kom het verhaal over onze militaire geschiedenis beleven!

Alle paasactiviteiten zien? Ga naar www.startfortenseizoen.nl

Banner met de tekst: Start fortenseizoen 16-18 april 2022

patricia.schalkwijk@provincie-utrecht.nl06 51 99 45 32