Ideeën voor de natuurspeelplaats in Marickenland

Kinderen en hun ouders hebben op woensdag 27 november ideeën gedeeld over de natuurspeelplaats die onderdeel wordt van de natuurontwikkeling in Marickenland. De provincie Utrecht, gemeente De Ronde Venen en Staatsbosbeheer gaan die ideeën zoveel mogelijk verwerken in het uiteindelijke ontwerp.

Het startsein van de inloopmiddag werd gegeven door Fabriz Kalsen, kinderburgemeester van gemeente De Ronde Venen

De kinderen (en enthousiaste ouders) konden hun ideeën op een plattegrond tekenen of knutselen. Om helemaal in de stemming te komen voor spelen in een natuurspeelplaats had NME Centrum de Woudreus een blote-voetenpad neergelegd, een slagline opgehangen en voor speeltonnen gezorgd.

Planning

De natuurspeelplaats wordt aangelegd aan de rand van het natuurgebied, achter het Veenlandencollege in Vinkeveen. De speelplaats wordt onderdeel van het natuurgebied, daar wordt rekening mee gehouden bij het maken van het ontwerp. Naar verwachting kan in de zomer van 2020 al gestart worden met de aanleg. Als alles gaat zoals gepland, wordt de natuurspeelplaats nog datzelfde jaar feestelijk geopend.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de natuurontwikkeling in Marickenland? Stuur dan een e-mail naar info@marickenland.nu en meld u aan voor de nieuwsbrief.

www.marickenland.nu

rik.druten@provincie-utrecht.nl06 - 36 10 46 18