Inspecteren riolering N225 tussen Amerongen en Elst

Op 20 maart 2023 start aannemer Van der Velden Rioleringsbeheer met het reinigen en inspecteren van de riolering langs de Koningin Wilhelminaweg/Rijksstraatweg (N225) tussen Amerongen en Elst, in opdracht van de provincie Utrecht.

rioolinspectie

De werkzaamheden duren tot uiterlijk eind april en geven weinig hinder voor het verkeer en de omgeving.

Planning werkzaamheden

De werkzaamheden vinden plaats over een lengte van ongeveer vier kilometer, vanaf de kruising Imminkstraat/Koenestraat in Amerongen tot de rotonde met de Veenendaalsestraatweg (N416) in Elst. Van der Velden werkt op doordeweekse dagen tussen 09:00 en 15:00 uur, dus buiten de spits. Om de werkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren, werkt de aannemer met een rijdende afzetting. Verkeersregelaars zijn aanwezig om het verkeer veilig langs het werk te leiden.

  • Al het verkeer (auto, bus, fiets) kan het werk passeren.

  • Alle aanliggende panden blijven tijdens de werkzaamheden bereikbaar.

  • Bij calamiteiten krijgen de nood- en hulpdiensten altijd een snelle doorgang.

Inspectie geeft inzicht

De werkzaamheden langs de N225 (Koningin Wilhelminaweg/Rijksstraatweg) maken deel uit van het jaarlijkse rioleringsonderhoud dat de provincie Utrecht uitvoert langs haar wegen. Door de inspectieputten, de kolken en de afvoerleidingen niet alleen te reinigen maar ook te inspecteren, krijgt de provincie een actueel inzicht in de technische staat van de riolering. Op basis daarvan maakt zij een onderhoudsplan voor de toekomst.

Wilt u op de hoogte blijven van alle werkzaamheden aan Utrechtse provinciale wegen? Volg @werkaandewegutr dan op Twitter.

Voor persinformatie:
clara.van.foreest@provincie-utrecht.nl06 18 30 04 63