Kleurige kunst voor tunnels in Werkhoven

Dit voorjaar krijgen de provinciale voetgangers- en fietstunnel in de N229 in Werkhoven een kleurrijke aankleding, geïnspireerd op het werk van Karel Appel en de fruitteelt uit de omgeving.

Kindertekeningen voor tunnels Werkhoven

Het ontwerp voor de tunnels is van Kunstenaarscollectief De Strakke Hand, dat ook de uitvoering op zich neemt. Kinderen van de Delteykschool uit Werkhoven hebben meegewerkt aan het ontwerp.

Voorbereiden en uitvoeren

Als voorbereiding op de uitvoering zijn de wanden van de twee tunnels op 30 maart gezandstraald. In de week van 11 april start De Strakke Hand met het schilderwerk. Met het oog op duurzaamheid wordt gewerkt met hoogwaardige materialen met daaroverheen een speciale permanente graffiti-coating. Verwachting is dat de tunnels begin mei klaar zijn.

Drie workshops op de Delteykschool

Van opdrachtgever provincie Utrecht kreeg het collectief de vraag om kinderen uit de buurt te betrekken bij het ontwerp. In drie workshops zijn Roos, Inge en Michiel van De Strakke Hand met kinderen van de Delteykschool op zoek gegaan naar de grens tussen de kunst van Karel Appel en de tekeningen die kinderen maken. In de workshops hebben de kinderen hun lievelingsdier of lievelingsfruit gescheurd en geplakt uit papier in de bekende Karel Appel kleuren. In de laatste workshop is er ook een Karel Appel nagemaakt, met een knipoog naar een lokaal bekende en beroemde ‘meestervervalser’. De kinderen hebben veel goed en leuk materiaal geleverd dat De Strakke Hand gaat verwerken in de twee tunnels. Op die manier veranderen de grauwe en verouderde tunnelwanden in een fijn en kleurrijk geheel.

De Strakke Hand

Kunstenaarscollectief De Strakke Hand is sinds vorig jaar gevestigd in Werkhoven. Het collectief ontwerpt en voert grote kunstprojecten uit door het hele land. De Strakke Hand is gespecialiseerd in het grootschalig reproduceren van museale kunstwerken en heeft uiteenlopende projecten uitgevoerd op flatgebouwen en in woonwijken.

Voor persinformatie:
clara.van.foreest@provincie-utrecht.nl06 18 30 04 63