Kruispunt in Bunschoten krijgt nieuwe verkeerslichten

In de periode 29 november-10 december 2021 vervangt de provincie Utrecht de verkeersregelkast en de verkeerslichten op het kruispunt van de Oostelijke Randweg (N806) met de Amersfoortseweg (N199)/Westsingel in Bunschoten. Tijdens de werkzaamheden wordt het verkeer met tijdelijke verkeerslichten over het kruispunt geleid.

Verkeerslichten boven een weg in het schemerdonker

De vervanging is nodig omdat het materieel aan het eind van zijn levensduur is. Met de nieuwe, aangepaste verkeerslichten verwacht de provincie dat het verkeer vanuit Amersfoort beter gaat doorstromen.

Werkzaamheden

Aannemer Vialis voert de werkzaamheden uit in opdracht van de provincie Utrecht. De werkzaamheden starten op maandag 29 november om 09:00 uur en duren tot en met vrijdagmiddag 10 december. De aannemer werkt op doordeweekse dagen, tussen 07:00 en 16:00 uur. De werkzaamheden bestaan voornamelijk uit:

• Plaatsen van een nieuwe regelkast langs de kant van de weg.

• Aanbrengen van nieuwe detectielussen in het wegdek.

• Vervangen van de masten, lampen, drukknoppen en rateltikkers van de verkeerslichten. De nieuwe LED2-lampen zijn ook bij felle zon en bij slecht weer goed zichtbaar, besparen energie en hebben een langere levensduur.

• Aanpassen stopstreep voor afslaand verkeer zodat er meer opstelruimte is.

• Aansluiten/inregelen van de nieuwe verkeerslichten op vrijdag 10 december.

Verkeersmaatregelen en bereikbaarheid

Tijdens de werkzaamheden zijn de rijbanen versmald en wordt het verkeer met tijdelijke verkeerslichten geregeld. Op drukke momenten kan dit zorgen voor hinder en vertraging.

Geluidsoverlast

De wegwerkzaamheden brengen geluidsoverlast met zich mee. Vooral het inslijpen van de detectielussen in het asfalt kan de nodige herrie geven.

Slag om de arm

Bij alle wegwerkzaamheden kunnen onvoorziene omstandigheden roet in het eten gooien waardoor het werk moet worden uitgesteld naar een later moment.

Slimme verkeerslichten

In de nieuwe regelkast is een softwarevoorziening opgenomen die slim en op maat kan inspelen op elke verkeerssituatie. Dus niet alleen op de reguliere situaties overdag en in de spits, maar ook op afwijkende situaties, bijvoorbeeld bij calamiteiten. De regeling wordt aangesloten op de regionale verkeerscentrale in Huis ter Heide. Van hieruit wordt het netwerk van verkeerslichten beheerd.

Wilt u op de hoogte blijven van alle werkzaamheden aan Utrechtse provinciale wegen? Volg @werkaandewegutr dan op Twitter.