Kruispunt in Lopik krijgt nieuwe verkeerslichten

In de week van 11 oktober 2021 vervangt de provincie Utrecht de verkeerslichten op het kruispunt van de M.A. Reinaldaweg (N210)-Europasingel in Lopik.

Een verkeerslicht aan een zweepmast boven de weg.

De vervanging is nodig omdat het materiaal aan het eind van zijn levensduur is.

Werkzaamheden

De werkzaamheden worden op 11, 12 en 13 oktober uitgevoerd door aannemer Vialis. De aannemer werkt tussen 07:00 uur ’s ochtends en 16:00 uur ’s middags. De werkzaamheden bestaan voornamelijk uit:

• Het aanbrengen van nieuwe detectielussen in het wegdek.

• Het vervangen van de lampen en drukknoppen van de verkeerslichten. De nieuwe LED-lampen zijn ook bij felle zon en bij slecht weer goed zichtbaar, besparen energie en hebben een langere levensduur.

• Het schilderen van de masten.

• Het aansluiten/inregelen van de nieuwe verkeerslichten.

Verkeersmaatregelen en bereikbaarheid

Tijdens de werkzaamheden kan het verkeer het kruispunt blijven gebruiken. De snelheid wordt verlaagd naar 30 km/uur en verkeersregelaars zijn aanwezig om het verkeer in goede banen te leiden. Bij calamiteiten krijgen de nood- en hulpdiensten altijd een snelle en vrije doorgang.

Geluidsoverlast

De wegwerkzaamheden brengen geluidsoverlast met zich mee. Dat is helaas onvermijdelijk. Vooral het slijpen in het asfalt kan geluidshinder geven.

Slag om de arm

Bij alle wegwerkzaamheden kunnen onvoorziene omstandigheden roet in het eten gooien waardoor het werk moet worden uitgesteld naar een later moment.

Slimme verkeerslichten

In 2018 is al een nieuwe regelkast geplaatst langs de kant van de weg. Daarin is een softwarevoorziening opgenomen die slim en op maat kan inspelen op elke verkeerssituatie. Dus niet alleen op de reguliere situaties overdag en in de spits, maar ook op afwijkende situaties, bijvoorbeeld bij calamiteiten. De regeling wordt aangesloten op de regionale verkeerscentrale in Huis ter Heide. Van hieruit wordt het netwerk van verkeerslichten beheerd.

Wilt u op de hoogte blijven van alle werkzaamheden aan Utrechtse provinciale wegen? Volg @werkaandewegutr dan op Twitter.