Kruispunt in Woerden krijgt nieuwe verkeerslichten

In de week van 10 januari 2022 vervangt de provincie Utrecht de verkeersregelkast en de verkeerslichten op de kruising van de Europabaan/M.A. Reinaldaweg (N204) nabij de carpoolplaats.

Een verkeerslicht aan een zweepmast boven de weg.

De vervanging is nodig omdat het materiaal aan het eind van zijn levensduur is. Tijdens de werkzaamheden kan het verkeer rond de kruising vertraging ondervinden.

Werkzaamheden

Aannemer Vialis voert de werkzaamheden uit in opdracht van de provincie Utrecht. De werkzaamheden starten op maandag 10 januari, 09:00 uur en duren tot en met donderdagmiddag 13 januari. De werkzaamheden bestaan voornamelijk uit:

  • Plaatsen van een nieuwe regelkast langs de kant van de weg. De nieuwe regelkast blijft gekoppeld aan de overige vier regelkasten van gemeente Woerden en blijft aangesloten op de provinciale verkeerscentrale in Huis ter Heide. Van hieruit wordt het netwerk van verkeerslichten beheerd.

  • Aanbrengen van nieuwe detectielussen in het wegdek.

  • Vervangen van de lampen en drukknoppen van de verkeerslichten. De nieuwe LED2-lampen zijn ook bij felle zon en bij slecht weer goed zichtbaar, besparen energie en hebben een langere levensduur.

  • Schilderen van de masten.

  • Aansluiten en testen van de nieuwe verkeerslichten op donderdag 13 januari.

Verkeersmaatregelen en bereikbaarheid

Tijdens de werkzaamheden zijn de verkeerslichten uitgeschakeld en wordt al het verkeer tussen 07:00 uur ’s ochtends en 21:00 uur ’s avonds door verkeersregelaars over het kruispunt geleid. De snelheid wordt verlaagd naar 50 km/uur. Bij calamiteiten krijgen de nood- en hulpdiensten altijd een snelle en vrije doorgang. Na 21:00 uur ’s avonds worden weggebruikers er met bebording op geattendeerd dat de verkeerslichten buiten bedrijf zijn.

Het verkeer moet rekening houden met wat vertraging op en rond het kruispunt.

Geluidsoverlast

De werkzaamheden brengen geluidsoverlast met zich mee. Vooral het inslijpen van de detectielussen in het asfalt kan de nodige herrie geven.

Slag om de arm

Bij alle wegwerkzaamheden kunnen onvoorziene omstandigheden roet in het eten gooien waardoor het werk moet worden uitgesteld naar een later moment.

Wilt u op de hoogte blijven van alle werkzaamheden aan Utrechtse provinciale wegen? Volg @werkaandewegutr dan op Twitter.