Kruispunt in Woudenberg krijgt nieuwe verkeerslichten

In de week van 8 november 2021 vervangt de provincie Utrecht de verkeersregelkast en de verkeerslichten op het kruispunt van de Doornseweg (N227) met de Trekerweg in Woudenberg.

Verkeerslichten boven een weg in het schemerdonker

De vervanging is nodig omdat het materiaal aan het eind van zijn levensduur is.

Werkzaamheden

Aannemer Vialis voert de werkzaamheden uit in opdracht van de provincie Utrecht. De werkzaamheden starten op maandag 8 november, 09:00 uur en duren tot en met vrijdagmiddag 12 november. De werkzaamheden bestaan voornamelijk uit:

• Plaatsen van een nieuwe regelkast langs de kant van de weg.

• Aanbrengen van nieuwe detectielussen in het wegdek, in de avonden/nachten van dinsdag 9 november en woensdag 10 november.

• Vervangen van de lampen en drukknoppen van de verkeerslichten. De nieuwe LED2-lampen zijn ook bij felle zon en bij slecht weer goed zichtbaar, besparen energie en hebben een langere levensduur.

• Plaatsen van twee paardenoversteeklichten met drukknoppen.

• Verplaatsen stopstreep zodat er meer ruimte is voor afslaand verkeer richting Den Treek.

• Aansluiten/inregelen van de nieuwe verkeerslichten op vrijdag 12 november.

Verkeersmaatregelen en bereikbaarheid

Tijdens de werkzaamheden zijn de verkeerslichten uitgeschakeld en wordt het verkeer tussen 07:00 uur ’s ochtends en 19:00 uur ’s avonds door verkeersregelaars over het kruispunt geleid. De snelheid wordt verlaagd naar 30 km/uur. Bij calamiteiten krijgen de nood- en hulpdiensten altijd een snelle en vrije doorgang. Na 19:00 uur ’s avonds worden weggebruikers er met bebording op geattendeerd dat de verkeerslichten buiten bedrijf zijn.

Geluidsoverlast

De wegwerkzaamheden brengen geluidsoverlast met zich mee. Vooral het inslijpen van de detectielussen in het asfalt kan de nodige herrie geven. Om die reden worden de lussen nabij buitenplaats Elisabeth meteen vroeg in de avond (vanaf 20:00 uur) in het asfalt geslepen.

Slag om de arm

Bij alle wegwerkzaamheden kunnen onvoorziene omstandigheden roet in het eten gooien waardoor het werk moet worden uitgesteld naar een later moment.

Slimme verkeerslichten

In de nieuwe regelkast is een softwarevoorziening opgenomen die slim en op maat kan inspelen op elke verkeerssituatie. Dus niet alleen op de reguliere situaties overdag en in de spits, maar ook op afwijkende situaties, bijvoorbeeld bij calamiteiten. De regeling wordt aangesloten op de regionale verkeerscentrale in Huis ter Heide. Van hieruit wordt het netwerk van verkeerslichten beheerd.

Wilt u op de hoogte blijven van alle werkzaamheden aan Utrechtse provinciale wegen? Volg @werkaandewegutr dan op Twitter.