Laat je inspireren door ons online magazine "Zorg in de zon"

Tientallen zorginstellingen in de provincie Utrecht zijn druk bezig met het plaatsen van zonnepanelen, het isoleren van hun panden, het plaatsen van warmtepompen. Al deze verhalen zijn gebundeld in een online magazine "Zorg in de zon".

Cover Zon in de zorg

Alleen samen en met vereende krachten kunnen we de CO2-uitstoot verminderen en zo bijdragen aan een leefbare wereld voor volgende generaties.

Onlangs zijn we gestart met een pilot om kleine zorginstellingen te ondersteunen bij het opstellen van routekaarten en een herijkt meerjarenonderhoudsplan van hun locaties. Inmiddels zijn veel zorginstellingen druk bezig met bijvoorbeeld het plaatsen van zonnepanelen of het isoleren van hun panden.

De voorbeelden hebben we verzameld in een magazine. Zo hopen wij ook andere instellingen te inspireren.

Als provincie ondersteunden wij samen met de gemeenten zorginstellingen in onze provincie. Dit doen we ondermeer door expertise ter beschikking te stellen en het stimuleren van kennisdeling onderling.

karin.alberts@provincie-utrecht.nl06 53 72 80 69