Landelijke, regionale en gemeentelijke bestuurders verkennen provincie tijdens Vuelta-toertocht

Op zondag 14 augustus vond de toerversie van de Vuelta in Utrecht plaats. Dé kans voor wielrennend Nederland om kennis te maken met een deel van het Vuelta parcours en met onze provincie. Onder de zo’n 5.000 hobbywielrenners bevonden zich ook enkele bestuurders uit Den Haag, burgemeesters, wethouders en gedeputeerden. Samen met medewerkers van de provincie en gemeente Utrecht beleefden zij een bijzondere dag. 

De dag begon al vroeg met een ontvangst op locatie vlakbij de Jaarbeurs. De sfeer zat er direct goed in. De aanwezigen hadden namelijk één ding gemeen, hun liefde voor de wielrensport.

Onder leiding van zogeheten 'ride leaders' vertrokken de bestuurders naar het officiële startpunt bij de Jaarbeurs Utrecht, waar om 10.00u het startschot klonk. Vanaf hier werd de eerste 30 kilometer geneutraliseerd gereden.

Sport verbindt

Na 30 kilometer kwamen de bestuurders aan bij Fort bij Vechten, waar zij door de burgemeester van Utrecht, de Commissaris van de Koning en de loco burgemeester van Bunnik werden ontvangen. Na een mooie groepsfoto met de officiële Vuelta trofee was er ruimte om met elkaar in gesprek te gaan. De gemeenschappelijke wielrenpassie droeg bij aan het elkaar op laagdrempelige manier beter leren kennen en het bespreken van politieke onderwerpen.

“Sport verbindt en dat zie ik hier vandaag ook echt gebeuren. Bestuurders van gemeentelijk tot landelijk niveau trekken samen op, genieten van het mooie weer, de prachtige omgeving die de provincie Utrecht te bieden heeft en versterken op die manier ook de relaties.”, aldus Commissaris van de Koning Hans Oosters. 

Vuelta toertocht voor bestuurders
Toertocht bestuurders 14 augustus 2022
Trophy La Vuelta

Na het rustmoment was het tijd om onze provincie verder vanaf de fiets te bewonderen en het Vueltaparcours te verkennen. De route leidde ze langs de Lek naar Wijk bij Duurstede, Amerongen, de Utrechtse Heuvelrug, Scherpenzeel, Woudenberg, Soesterberg, de Bilt en zo weer terug naar Utrecht stad.  

De bestuurders kwamen moe, maar vol positieve energie terug van hun tocht. Bekijk hier enkele reacties op social media:

Tweet gedeputeerde Mirjam Sterk over de Vuelta-toertocht

Instagrambericht minister Hugo de Jonge over de Vuelta-toertocht

Route Vuelta-parcours

Het Vuelta-weekend start op vrijdag 19 augustus in de stad Utrecht. Dan vindt er een ploegentijdrit in en om de stad Utrecht plaats. Een dag later zijn de wielrenners ook in andere gemeenten van onze regio te bewonderen. Het peloton dat vertrokken is in ’s-Hertogenbosch komt die dag bij Rhenen onze provincie binnen. 

Samenwerking La Vuelta Holanda

La Vuelta Holanda is een samenwerking tussen de landelijke projectorganisatie, de provincies Utrecht en Noord-Brabant en gemeenten Utrecht, ’s-Hertogenbosch en Breda. Voor het activiteitenprogramma werken zij samen met inwoners, maatschappelijke organisaties, culturele instellingen, sportverenigingen, kunstenaars en ondernemersorganisaties in de parcoursgemeenten om in aanloop naar en tijdens de Vuelta tal van activiteiten te organiseren voor inwoners en bezoekers.

Voor persinformatie:

jytte.reichert@provincie-utrecht.nl, 06 18 54 01 37