Lezing: aan de slag met ‘Positive Health’ voor een gezonde leefomgeving

De provincie Utrecht groeit. Tot 2040 neemt het inwoneraantal zelfs toe met ruim 165.000 mensen. Hoe zorgen we dat onze dorpen en steden ook dan fijne en gezonde plekken zijn om te wonen, werken, verblijven en in te recreëren? Hoe zorgen we voor gezonde en gelukkige inwoners nu en in de toekomst? Ontdek het antwoord op deze vragen tijdens de lezing ‘Positive health’, die de provincie Utrecht samen met BeBright, het Institute for Positive Health en Ruimtevolk organiseert.

Op 27 november 2019 staat de bijdrage van positieve gezondheid aan een gezonde leefomgeving en daarmee ieders gezondheid en welbevinden centraal. Machteld Huber (grondlegger van het concept positieve gezondheid) en architect Thomas Steensma delen hun inzichten met u. In interactieve breakout sessies gaat u vervolgens zelf aan de slag met concrete werkinstrumenten.

Met wie?

De lezing komt tot stand met bijdragen van onder andere:

  • Rob van Muilekom, gedeputeerde gezonde leefomgeving provincie Utrecht
  • Machteld Huber, oprichter van het Institute for Positive Health
  • Thomas Steensma, architect bij Adema Architecten, ruimtelijke vertaler positieve gezondheid

Voor wie?

Planologen, ruimtelijke ontwerpers, stedenbouwkundigen, beleidsmedewerkers, bestuurders en een ieder die vanuit het vakgebied betrokken is bij dit onderwerp.

Wanneer?

Woensdag 27 november 2019, van 16.00 tot 18.30 uur met aansluitend een borrel. Meld je nu aan!

Waar

The Colour Kitchen, Prinses Christinalaan 1, 3554 JL Utrecht (15 minuten fietsen vanaf Utrecht Centraal of circa 15 minuten met de bus vanaf Utrecht Centraal).

Achtergrond

Een gezonde leefomgeving is alleen mogelijk als alle betrokken partijen samenwerken. In een serie lezingen onderzoekt de provincie Utrecht samen met inspirerende gasten en deelnemers hoe we kunnen zorgen voor een gezonde leefomgeving voor iedereen in onze provincie.

De provincie biedt graag een podium voor inspirerende voorbeelden over hoe we in 2040 zo prettig mogelijk kunnen leven en wat daar ruimtelijk voor nodig is. In 2018 startte deze lezingenreeks met Let’s dense, over een gezonde leefomgeving en verdichting, en Let’s move over gezonde mobiliteit. Op woensdag 27 november 2019 organiseert de provincie Utrecht in samenwerking met BeBright de eerste lezing in een nieuwe reeks.

Begin 2020 volgen nog twee lezingen met de thema’s:

  • ‘Wijk- en dorpsgericht werken aan een gezonde leefomgeving’
  • ‘Gezondheid en de omgevingswet’

Voor persinformatie:
patricia.schalkwijk@provincie-utrecht.nl(030) 258 21 67

Voor algemene vragen over de provincie Utrecht:
info@provincie-utrecht.nl(030) 258 91 11