Magda Jansen aanbevolen als nieuwe burgemeester van Woudenberg

De gemeenteraad van Woudenberg heeft op 16 november besloten Magda Jansen (CDA, 33 jaar) als nieuwe burgemeester aan te bevelen. Zij zal bij benoeming de jongste burgemeester van Nederland worden.

Magda Jansen

De nieuwe burgemeester volgt waarnemend burgemeester Yvonne van Mastrigt op. De vacature is ontstaan met het vertrek van burgemeester Titia Cnossen eerder dit jaar.

Magda Jansen woont met haar gezin in Soest. Zij is raadsgriffier in de gemeente Roosendaal. Daarvoor werkte zij onder meer als adviseur van de regioburgemeester bij de politie Zeeland-West-Brabant, en als adviseur veiligheid bij de gemeente Soest.

De benoeming is definitief na ondertekening van het Koninklijk Besluit. Naar verwachting kan de nieuwe burgemeester op 11 januari 2022 worden beëdigd en geïnstalleerd.

nick.van.impelen@provincie-utrecht.nl, 06 25 77 89 86

info@provincie-utrecht.nl, 030 258 91 11