Meer horen en meepraten over energietransitie via livecasts

De energietransitie is van en voor ons allemaal. In de provincie Utrecht gaan we 2,5 TWh duurzame energie opwekken in 2030. Daarover zijn afspraken gemaakt in de Regionale Energie Strategieën. Maar: wie praten mee? Wie maken de keuzes? Hoe gaan nieuwe technologieën ons helpen? Wat betekent dat voor ons landschap?

zonnepanelen Eemland

Op maandag 14, 21 en 27 juni van 20.30 uur tot 21.30 uur is het mogelijk om antwoord te krijgen op deze vragen via een livecast. Het drieluik over de energietransitie wordt beschikbaar gesteld door Pakhuis de Zwijger in samenwerking met de Provincie Utrecht en Noord-Holland. Iedereen is welkom om te luisteren en mee te praten.

Gedeputeerde Huib van Essen van Energietransitie is te gast in de derde uitzending die over de impact van de duurzame opwek op het landschap gaat. ‘Door de energietransitie verandert ons landschap. Als provincie zorgen we ervoor dat zonnevelden en windturbines op een goede manier worden ingepast, op een manier die de natuur beschermt,’ aldus Van Essen.

Wil je meer weten? Wil je online meepraten? Reserveer dan voor de Livecasts ‘Strategie voor Energie’ op dezwijger.nl/programmareeks/strategie-voor-energie.

Agenda Livecasts Strategie voor Energie:

  • Maandag 14 juni - 20:30-21:30 uur
    Strategie voor Energie #1 – Samen duurzaam Hoe kunnen overheden, burgers, bedrijven en wetenschappers nog beter samenwerken aan de energietransitie? Via YouTube kunt u de opgenomen livecast terugkijken: https://youtu.be/NFDWy0y-v3Y.
  • Maandag 21 juni – 20:30-21:30 uur
    Strategie voor Energie #2 – Nieuwe bronnen Welke methoden en innovaties voor duurzame energie moeten we in de gaten houden?
  • Maandag 28 juni – 20:30-21:30 uur
    Strategie voor Energie #3 – Een veranderend landschap Op welke manier passen natuur en energiesystemen samen in het Nederlandse landschap? Iedereen kan online meepraten via de Zoom link in de reserveringsmail. Later kan de livecast alleen teruggekeken worden. 

Voor persinformatie:
karin.alberts@provincie-utrecht.nl06 53 72 80 69