In memoriam oud-commissaris Beelaerts van Blokland

In memoriam oud-commissaris Beelaerts van Blokland

Oud cvdK Beelaerts

 

 22 september 2021

Bedroefd heeft het provinciebestuur van Utrecht kennisgenomen van het overlijden van jhr. dr. Pieter A.C. Beelaerts van Blokland, commissaris van de Koningin in onze provincie in de periode 1985 tot 1998. Hij is 88 jaar geworden.

Beelaerts van Blokland, onderscheiden met de Provinciale Erepenning van Utrecht, heeft aan de wieg gestaan van talrijke belangrijke ontwikkelingen waar de regio tot op de dag van vandaag de vruchten van plukt. Utrecht en wij als provinciebestuur zijn hem dank verschuldigd voor zijn niet-aflatende inzet en betrokkenheid, ook in de jaren na zijn pensionering. Zijn dienstbaarheid aan het openbaar bestuur kenmerkte zich door kundigheid, tact en allure. Trefzeker en met veel humor reflecteerde hij op relevante vraagstukken, zo kon hij in een handomdraai mensen nader tot elkaar brengen.

Het provinciebestuur en de inwoners van Utrecht nemen afscheid van een bestuurder van formaat, een boegbeeld met allure en een inspirerende persoonlijkheid. Zijn betrokkenheid met het wel en wee van onze provincie kende ook na zijn terugtreden geen grenzen en hij was een graag geziene gast op tal van bijeenkomsten.

Onze gedachten zijn bij zijn gezin en overige naasten.

Wij koesteren fijne herinneringen aan onze oud-commissaris en wij zullen zijn markante persoonlijkheid missen.
 

Namens het provinciebestuur van Utrecht,

mr. J.H. Oosters, commissaris van de Koning
mr. drs. A.G. Knol-van Leeuwen, provinciesecretaris/algemeen directeur
mr. C.A. Peters, griffier