Mis je bankjes op jouw favoriete wandelroute? Ontvang subsidie om dit te regelen!

De provincie Utrecht maakt het voor iedereen mogelijk om subsidie aan te vragen voor het plaatsen van minimaal twee recreatiebankjes in het buitengebied, langs een wandelroute. Met deze subsidieregeling hoopt de provincie dat de beleving van de natuur vergroot wordt en dat meer mensen gaan wandelen. De subsidieregeling is tot stand gekomen naar aanleiding van een verzoek van Provinciale Staten.

Subsidieregeling Recreatiebanken.

De ambitie is dat er 100 extra bankjes in het landelijk gebied bijkomen. Door meer rustpunten te creëren wordt het wandelen aantrekkelijker en wordt het gemakkelijker om een langere wandeling te maken. Met bankjes op mooie plekken kunnen mensen bovendien genieten van het uitzicht. De provincie levert plaatjes met de GPS-coördinaten van de locatie om op de bankjes aan te brengen. Hiermee kunnen hulpverleners sneller de locatie traceren wanneer iemand in nood is, waardoor de veiligheid vergroot wordt.

Herinneringsplaatje

Mirjam Sterk, gedeputeerde Landbouw en Natuur van de provincie Utrecht, is blij met de subsidieregeling. “We wonen in een prachtige groene provincie waar je ontzettend mooi kan wandelen. Soms is het fijn, of  nodig, om even uit te rusten en tegelijkertijd van de mooie natuur te genieten. Deze recreatiebankjes bieden die mogelijkheid. Extra mooi vind ik dat je er ook nog een herinneringsplaatje op kan laten maken, zodat je tijdens de wandeling terug kan denken aan iemand die je dierbaar is.”

Toestemming

De subsidie kan door iedereen aangevraagd worden, maar belangrijk is dat er toestemming is van de grondeigenaar en het onderhoud en beheer van de banken voor een periode van tien jaar geborgd is. Per bankje wordt een subsidie van 700 euro verstrekt. Het maximaal aantal bankjes dat gesubsidieerd wordt per aanvrager is tien. Niet alleen inwoners maar ook terreineigenaren kunnen gebruik maken van de subsidie.

Op de pagina Subsidies voor het platteland vindt u informatie over de voorwaarden van de subsidieregeling.

jytte.reichert@provincie-utrecht.nl06 18 54 01 37