Mobiliteitsweek Utrecht gaat van start!

Van 16 tot en met 22 september vindt de eerste Mobiliteitsweek plaats in de regio Utrecht. Het is een initiatief van de provincie Utrecht, die hoopt haar inwoners met talloze initiatieven te kunnen stimuleren tot gezondere manieren van mobiliteit, zoals de fiets. Vandaag opende gedeputeerde Arne Schaddelee de Mobiliteitsweek tijdens een bezoek aan een speciale Fiets-pitstop op Lage Weide. Werkende fietsers kunnen hier hun fiets gratis laten checken, zodat ze nog meer gezonde fietskilometers kunnen maken.

Gedeputeerde Arne Schaddelee opent de Mobiliteitsweek Utrecht

De werkgevers van Lage Weide willen hun medewerkers stimuleren om vaker op de fiets naar het werk te komen. Schaddelee verzorgde de opening samen met Esther van Garderen, directrice van de Fietsersbond en Karin van Looij, manager Bedrijfsvoering van Strukton Rail en vertegenwoordiger van de werkgevers van bedrijventerrein Lage Weide.

Arne Schaddelee: "We hopen met de acties deze week mensen enthousiaster te maken voor gezondere vormen van mobiliteit, zoals de fiets en wandelen. De provincie Utrecht heeft hierin al veel te bieden. Denk aan het netwerk van onze snelfietsroutes die uniek zijn in de wereld. Maar we zijn er nog niet. De laatste decennia ging veel aandacht uit naar nieuwe wegen en werden fietspaden daarbij vaak vergeten. We moeten een flinke inhaalslag gaan maken. Een initiatief zoals hier op Lage Weide, waarbij werkgevers de moed hebben om 20 procent van hun medewerkers te verleiden uit de auto te stappen en de fiets te pakken, verdient alle lof en inspireert hopelijk andere werkgevers hetzelfde te doen."

Esther van Garderen: "Fietsen is ontzettend belangrijk voor de bereikbaarheid van een bedrijventerrein als Lage Weide. Daarom verdienen fietsers wel een extra steuntje in de rug. Met de fiets-pitstop willen we fietsers stimuleren om door te gaan met hun gezonde, goedkope en milieuvriendelijke keuze."

Karin van Looij: "Met onze prachtige fietsinfrastructuur is de fiets een soms nog onderschatte schakel in de route van huis naar werk. Niet alleen voor medewerkers die op fietsafstand wonen, maar ook voor degenen die het stuk van huis naar station of van station naar werk moeten overbruggen. De combinatie fiets en OV is wat ons betreft dé oplossing voor het fileprobleem, goed voor het milieu én het houdt de medewerker vitaal."

Fiets-pitstop geopend van 6.00 tot 13.00 uur op Lage Weide in Utrecht

Iedereen die ervoor kiest om met de fiets naar het werk te reizen, verdient het om in het zonnetje gezet te worden. Op donderdag 16 september van 6.00 tot 13.00 uur kunnen daarom 100 fietsers die naar hun werk gaan in Lage Weide hun fiets langsbrengen bij de fiets-pitstop. Fietsexperts van Gazelle en Werken in Beweging voeren gratis klein onderhoud uit, verzorgen schoonmaaksessies en geven de fietsen een check. De fiets-pitstop is een initiatief van onder andere de Fietsersbond en is één van de acties in het kader van de Mobiliteitsweek Utrecht.

Actie tijdens Mobiliteitsweek Utrecht

De Fiets-pitstop is de eerste activiteit van de allereerste Mobiliteitsweek Utrecht van 16 tot en met 22 september. De Mobiliteitsweek is een initiatief van de provincie Utrecht en diverse partners, zoals Ik fiets, Goedopweg en Werken in Beweging.

De Mobiliteitsweek Utrecht gaat niet alleen over de fiets, maar over alle vormen van duurzame mobiliteit. Met als thema 'Let’s Go, Regio!' wil de provincie Utrecht inwoners in beweging krijgen. Utrecht is namelijk dé fietsprovincie van Nederland en volop bezig met duurzame mobiliteit. Met activiteiten in de hele regio sluit de provincie aan bij de Europese Week van de Mobiliteit. Daarbij wordt in heel Europa duurzame mobiliteit op de kaart gezet.

Kijk voor meer informatie op www.letsgoregioutrecht.nl

Voor persinformatie:
miranda.mens@provincie-utrecht.nl06 53 21 55 01