Nieuw asfalt voor de Bunschoterstraat in Amersfoort

Op dinsdagavond 15 september 2020 start de Versluysgroep met werkzaamheden aan de Bunschoterstraat (N199) in Amersfoort, in opdracht van de provincie Utrecht. De werkzaamheden vinden plaats op het gedeelte tussen de Maatweg en de Rondweg Noord en betreffen regulier groot asfaltonderhoud om de weg in een goede en veilige conditie te houden.

Asfalteren weg

De werkzaamheden duren tot en met maandagochtend 21 september en geven vertraging voor het verkeer omdat er tijdens de uitvoering twee rijstroken minder beschikbaar zijn.

Werkzaamheden

De werkzaamheden bestaan uit het verwijderen van een gedeelte van het bestaande asfalt en het aanbrengen van twee nieuwe lagen asfalt en belijning.

Planning en verkeersmaatregelen

  • 15-16 september; in de avond en nacht van 15 op 16 september, van 20:00 tot 06:00 uur, voert de aannemer voorbereidende werkzaamheden uit. Het verkeer in beide richtingen wordt via één rijbaan geleid.
  • 16-18 september; in de avonden en nachten van 16 op 17 september en van 17 op 18 september, van 20:00 uur tot 06:00 uur, vinden freeswerkzaamheden plaats, waarbij de bovenste laag asfalt wordt verwijderd. Het verkeer wordt via één rijbaan geleid. Overdag is de weg gewoon open.
  • 18-21 september; in het weekend van 18 september maakt de aannemer de klus af. Hij begint op vrijdagavond 18 september om 20:00 uur en werkt door tot uiterlijk maandagochtend 21 september, 05:00 uur. Het verkeer in beide richtingen wordt opnieuw omgeleid via één rijbaan.

De aannemer maakt gebruik van diverse afzettingen om de werkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren. Daarnaast zorgen verkeersregelaars ervoor dat het verkeer op een veilige manier de goede rijstrook pakt.

Geluidshinder

De werkzaamheden kunnen geluidshinder veroorzaken. Vooral het eruit halen van het asfalt (frezen) kan lawaai geven. Om de hinder zoveel mogelijk te beperken, gebruikt de aannemer geen geluidssignalen tijdens het frezen. Daarnaast is afgesproken om de motoren van de voertuigen en machines niet onnodig te laten draaien. Wel kan men geluidssignalen horen van de vrachtauto's en veeg-/zuigmachines. Deze signalen zijn verplicht vanuit de ARBO-regelgeving en nodig om veilig te kunnen werken.

Bouwapp

Via de 'Bouwapp' is het onderhoud aan de Bunschoterstraat te volgen. Ga naar 'Ontdek', selecteer 'Groot asfaltonderhoud N199' en klik op 'Volgen'.

Slag om de arm

Bij alle wegwerkzaamheden kunnen onvoorziene omstandigheden roet in het eten gooien waardoor het werk moet worden uitgesteld naar een later moment. Bijvoorbeeld als de buitentemperatuur lager is dan voorzien of als het lange tijd achter elkaar hard regent. Asfalteren is dan niet verstandig omdat de kwaliteit van het resultaat onvoldoende zal zijn.

Wilt u op de hoogte blijven van alle werkzaamheden aan Utrechtse provinciale wegen? Volg @werkaandewegutr dan op Twitter. http://www.twitter.com/werkaandewegutr

Voor persinformatie:
clara.van.foreest@provincie-utrecht.nl, 06 18 30 04 63

Voor algemene vragen over de provincie Utrecht:
info@provincie-utrecht.nl, 030 258 91 11

Volg de provincie op twitter